| Costy3000 a întrebat:

Daca am motivat 4-5 absente in catalog cand profesorul nu era atent si am avut mai multi complici si mai multi care au facut aceasta chestie dupa aceea un complice m-a parat eu am fost la directoare si am dat declaratie cu toti cei care au distras atentia profesorului si ea mi-a scazut numai mie nota la purtare pana la 3. vreau si eu sa stiu pentru astfel de lucruri ce Sanctiune este necesara pentru ca am umblat la catalog si daca exista vreo lege sau ceva la care puteti sa imi dati link-ul. Va rog mult am nevoie neaparat.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ceea ce ai facut tu se numeste fals material in inscrisuri oficiale si este infractiunea prevazuta si pedepsita de art.288 Cod penal, citez:
"ART.288. Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de naturã sã produca consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.
Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producãtoare de consecinţe juridice.
Tentativa se pedepseşte."
Sa fii multumit ca nu ti-a facut plangere penala. Nota la purtare se scade conform Regulamentului de organizare si functionare al fiecarei scoli, acesta fiind intocmit in baza Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, aprobat prin ordin al ministrului educatiei.
Voi chiar nu ganditi deloc inainte de a face prostii?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand nu sunt "ma" cu tine, nu-mi amintesc sa ne fi jucat impreuna in nisip ori sa ne fi frecat coatele pe aceeasi banca. Un pic de respect si bun simt nu strica niciodata.
In al doilea rand nu toti fac asemenea prostii, eu in nici un caz.
In al treilea rand frica este buna de omul sanatos si nu l-am speriat deloc, exact asa poate fi socotita fapta lui.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar n-ai priceput nimic? Ma refeream la modul de adresare, nu la altceva, altfel ma lasa rece faptul ca ma respecti ori nu.