anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am pensie invaliditate 3, mă pot angaja? Poate afla acest lucru acel angajator?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, te poti angaja si vei cumula salariul cu pensia de invaliditate.

Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca ti-ai revenit, renunta la pensie si nu-i mai spune angajatorului.
Sunt multi care nu fac diferenta intre Depresie si Nebunie, de asta te resping la interviul de angajare.

| gllopel a răspuns:

Daca esti pensionat cu gradul 3, ai obligatia sa lucrezi cu jumatte de norma. 4 ore pe zi. Daca lucrezi cu norma intreaga, afla comisia de expertiza si iti taie pensia. Daca nu lucrezi deloc, la fel.
E mai bine sa spui angajatorului care e situatia. 90% dintre angajatii tarii lucreaza la negru sau la gri. Te intelegi cu el sa lucrezi legal cu jumatate de norma.

| Donia31 a răspuns (pentru gllopel):

Buna ziua! va mulțumesc pentru răspuns; am ajuns la această pensie deoarece tatăl meu a murit de COVID, in urma traumelor prin care am trecut am făcut o depresie care este în remisie; vreau să renunț la această " pensie" care mă stigmatizează și îmi face mult rău; am și eu ocazia de a mă angaja și dacă le spun adevărul voi fi respinsa cum s-a întâmplat; nu vreau sa pic de mincinoasă in fata angajatorului, daca cei de la casa de pensii vor face asta, voi accepta acest fapt.

| gllopel a răspuns (pentru Donia31):

Munca in colectivitate te va ajuta mult.