Restituirea permisului de conducere, dupa reusita la testul pentru reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, nu este conditionata de plata amenzii.
Cu toate acestea ar fi bine sa platesti amenda in maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie deoarece vei plati numai jumatate din minimul amenzii.
Știu ca este bine sa fie plătită dar e altceva la mijloc, mai am câteva amenzi și ma obliga sa le plătesc pe toate și cu toții știm ca după 5 ani ele dispar ...asta fiind ultim an, mulți mi-au spus ca nu o sa-mi restituie permisul dacă nu am amenda plătită
Stii in primul rand ca acel termen de 5 ani incepe de la 1 ianuarie a anului urmator amenzii. Adica daca ai lua amenda in 2015 atunci termenul de prescriptie incepe de la 1 ian 2016. Si daca in acest timp esti notificat sa iti platesti datoriile atunci prescrierea de 5 ani incepe din momentul primirii notificatii. Deci inca are timp primaria sa te execute silit
Amenzile se prescriu in termen de 5 ani, incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator, dar pana la prescriere se poate face executarea silita. Ti-am spus ca restituirea permisului nu este conditionata de plata amenzii.
Dar, ca si o continuare la ce am scris mai sus, restituirea permisului nu e conditionata de plata amenzii
E o conditie obligatorie plata amenzii si examenul. Degeaba iei examenul daca nu faci dovada platii amenzii
Conform care legi e acesta conditie obligatorie? Cand a intrat in vigoare?
efspactsy întreabă: