anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă am pierdut buletinul și certificatul de naștere trebuie să ajung la evidența populației din județul în care fac parte? Sau pot merge în alt județ? Menționez ca sunt plecat din zona.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, va trebui sa mergi la starea civila a primariei din localitatea de nastere, pentru a obtine un duplicat al certificatului de nastere si apoi la serviciul de evidenta a populatiei de care apartine domiciliul tau pentru a obtine CI.
Sa nu depasesti 15 zile de la pierderea CI, altfel vei fi amendat.

| Violleta2022 a răspuns:

In orasul unde te-ai nascut si ti-au fost emise actele originale, acolo trebuie sa mergi sa le declari pierdute si sa ceri emiterea altora noi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De certificatul de naștere faci rost doar in județul unde te ai născut.
Cartea de identitate acolo unde ai domiciliu

| gabicoo a răspuns:

Trebuie să mergi în județul unde ai domiciliul. Pierderea poate fi anunțată la poliția din localitatea in care locuiești - sper că ai viza de reședință.

| IoanaG18 a răspuns (pentru gabicoo):

Nu am viză, domiciliul din buletin este la adresa părinților nu la adresa unde stau acum

| gabicoo a răspuns (pentru IoanaG18):

Dacă aveai viză era simplu. Mergi la poliția din județul unde stai acum și declară actele pierdute, mulți stau fără forme legale și nu ar fi ceva ieșit din comun. Cu adeverința / actul provizoriu eliberată de poliția de unde stai te duci la poliția din județul de domiciliu și îți rezolvi situația. Cred că te vor pune să dai o declarație - ar fi bine să ai o adeverință de la locul de muncă pentru a dovedi ce cauți în localitatea respectivă.