Daca nu o platesti amenda se trimite la organul de impozite si taxe de la domiciliul tau si acesta va incerca executarea silita, in primul rand poprirea pe salariu sau/si conturi din banci, apoi vanzarea unor bunuri mobile proprietatea ta. Daca nu reusesc aceasta, din cauza ca n-ai venituri si nici bunuri executabile silit, vor sesiza instanta de judecata, pentru transformarea amenzii in ore de munca in folosul comunitatii, se pot da pana la 50 de ore.
Si daca nu am nici un bun care sa imi apartina, si refuz sa fac munca in folosul comunitatii? Ce ar putea sa imi faca?
Conform legislatiei actuale nu vei pati ceva concret, s-ar putea sa ai probleme in obtinerea unui act de la organele fiscale. De asemenea sa te trezesti ca trebuie sa platesti amenda peste 5 ani, cand o sa ai venituri, termenul de prescriptie la amenzi este de 5 ani, socotiti de la i ianuarie a anului urmator amendarii.
Spre exemplu ai de plata 150 de lei.Ai timp sa o platesti gen 11 zile daca in 11 zile nu o platesti ea poate sa se duble
davirob întreabă:
leonard1231 întreabă: