Nu cred ca ar fi un razboi civil in asemenea caz, ar insemna ca o mare parte sunt lasi sau lipsiti de patriotism.
Da, posibil, dar când sistemul național este corupt, nu cred că ar avea rostul să lupți pentru interesele pre-existente ale țării, ci s-ar forma un grup antagonist atât impotriva invadatorilor, cât și impotriva corupției în care trăiesc.
In asemenea cazuri nu lupti pentru conducatori temporari sau politicieni, lupti pentru tara.
De asemenea se poate lupta pentru țară printr-o alianță împotriva corupților și invadatorilor în același timp, adică s-ar putea uni cu forțele militare, dar nu urmăresc un scop politic al politicienilor curenți, dar un scop bine definit al lor, și doar dacă ar aduce beneficii tuturor. Adică o revoluție împotriva unui sistem de tip Orwellian 1984. Unde greșesc, totuși?
Gresesti fiindca in Romania nu cred ca mai putem avea un sistem totalitarist, totusi suntem in UE si NATO si nu ne permitem sa iesim.
Nu este nimeni obligat. Pentru asta sunt militari profesionisti. Sincer? Eu as obliga tinerii sa faca 6 luni de armata pentru a invata notiunile elementare, macar. In felul asta s-ar putea apara in caz de razboi.
Și pe urmă apare logica, dacă s-ar investi calumea în educație, infrastructură, sistemul de apărare, și multe altele, nu ar avea sens ca tinerii sau adulții cu o carieră (calificați, absolvenți sau nu) să fie obligati să facă ceva de genul.
Ha, ha, ha, lupta in razboi civil... ca sa scape de a lupta pe front... din lac in put.
Se spune că, pentru refacerea unui lucru, ceva trebuie "distrus" pentru a construi ceva de 10 ori mai bun. O perspectivă sumbră, și nu ar trebui luată în considerare, dar dacă este, numai în cazuri extreme, cum am menționat mai sus.
AndrewTate7789 întreabă: