| GulDan a întrebat:

Daca ar incepe razboiu in Corea-SUA cine credeti ca va ajuta Corea de N si cine credeti ca va ajuta SUA?

Răspuns Câştigător
| Exilee a răspuns:

Deci, Coreea de Nord va fi sustinuta de catre Rusia, Japonia, China ( avand un arsenal nuclear de zeci de mii de ori mai buni decat cel al americanilor, sa nu mai vorbesc de infrastructura masinilor de razboi si tacticile si modurile de lupta ) si in special de catre cele din zona de Est a Asiei si din Centru ( precum azerbaidjan, kazahstan, mongolia etc...)
Coreea de Sud, va fi sustinuta de catre tarile membre N.A.T.O ( Organizatia Pactului Atlanticului de Nord).
Categoric, de-ar fi un razboi mondial, Doamne fereste, statele precum, japonia si rusia VS NATO, ar iesi invingatoare -zic eu- pentru ca:
- chinezii sunt dezvoltati din toate punctele de vedere, inclusiv economic, politic, militar, teritorial.
- au aparatura nucleara pusa bine la punct
- zi de zi avanseaza tehnica de lucru in domeniul stiintific
-Japonia si Rusia ( si alte tari din Centrul Asiei, care tot sub comanda Rusiei se afla)pe langa armamentul nuclear care-l detin, au strategia militara bine pusa la punct,

In ceea ce privesc statele membre NATO, nu sustin ca le pot tine piept tarilor din partea de est a asiei, pentru ca:
- tehnologia este destul de avansata, dar nu se compara cu cea a Chinei de exemplu, sau a Japoniei
-armamentul nuclear este bine pus la punct, doar ca acestora le cam lipseste strategia ( fata de Rusia, carora americanii le sunt inferiori in tactici de lupta sau modul de organizare al unui plan de atac)
- intr-adevar,''SUA detine un arsenal suficient pentru a distruge viata de pe planeta'', dar nu este asa de simplu. Americanii stiu prea bine ca lupta pentru mentinerea pacii la nivel global. Ar fi imposibil asa ceva, si ar trebui sa stie ca s-ar autodistruge si ei.
Sa nu mai vorbim de teoria ''iernii nucleare''.
Daca aruncam o privire spre armamentul navl, atat SUA, cat si RUSIA, respectiv CHina si Japonia stau PERFECT.
ce sa zic. Este cam greu. Oricum, fata de acum 70 de ani, cand SUA ''facea legea''pe tot globul, lucrurile s-au mai schimbat. Incep sa se dezvolte noi state din punct de vedere structural, economic, militar.
Sa nu uitam ca pot aparea multe aliante in cazul unui astfel de razboi, extinzandu-se astfel; a status de ''razboi mondial''.
Deh... nu putem afirma care va invinge. Aici cred ca intervine si asa-zisul ''noroc''. Sa speram ca Doamne fereste, nu va fi un ''al 3-lea razboi mondial'', pentru ca nu ai dori sa vezi gramezile de moloz, suferinta, miros de ulei incins, curvari la tot pasul, ucigasi invatati sa manuiasca cele mai incredibile arme intr-un mod sadic, garnizoane militare in flacari, state facute mormane de cenusa etc...

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Exilee):

Corect! Si fie vorba intre noi, nu pre i suport pe astia din NATO. Prea se cred stapanii lumii.

Conform a ceea ce am vazut la Tv, Japonia se pregateste impotriva atacului nord-coreean.

| Exilee a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Probabil. Eu unul sper ca acest conflict sa nu se ajunga la status de ''razboi mondial''

Nici eu.Insa dupa parerea mea, este inevitabil, mai ales ca Sfintii Parintii ai secolului 20 auprezis acest distructiv razboi, "incat vor ramane doar 3-4 state mai mari pe pamant).

| GulDan explică (pentru LegionarulRoman):

Da dar din pacate suntem si noi in NATO si daca Basescu vrea sa se implice in razboi daca vor aia ne distrug una doua laughing

17 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Decât să te întrebi așa ceva, mai bine să nu înceapă că va fi vai de noi!
Pa, pa.

| Lizzu a răspuns:

E imposibil ca in anul 2013 sa mai existe comunism = sclavagism...trist si strigator la cer.

Sper sa nu existe nici un razboi, nu-si are rostul.

| dragos9234 a răspuns:

SUA detine un arsenal suficient pentru a distruge viata de pe planeta de mai multe ori.nu au nevoie de ajutor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aliati Coreea de Nord: China, Rusia si probabil cateva tari din America de Sud.
Aliati S.U.A. : Toate tarile membre NATO.

| EuAli a răspuns:

De ce crezi ca ar fi un razboi intre acestea?
Fii si tu pacifist daca am ales termenul corect.

| Adixuuu a răspuns:

Cred ca SUA va si ajutata de coreea de sud doar sunt aliati, dar la coreea de nord de catre china asa cred eu.dar oricum coreea de nord nu merita ajutata de nimeni

| shawol a răspuns:

Coreea *

| PurceluAtomic a răspuns:

Nimeni n-ar ajuta Coreea de N.

| SPINAKZU a răspuns:

Pe coreeni sigur ii ajuta chinezii,iar pe SUA :japonezii(poate), coreeni de S, Romania, Franta, etc.

| eduard10 a răspuns:

Pe Corea de N nu o va ajuta nimeni este o tara independenta, iar pe SUA o va ajuta mai multe tari precum si ROMANIA.

| ChE a răspuns:

Romania sigur va ajuta SUA deoarece Ponta il apreciaza pe Barack Obama, asa ca vom lupta cu Coreea

| xXAnimeXx a răspuns:

Cred ca Tarile Europene ar ajuta SUA, iar Japonia sigur ar ajuta corea caci sunt amundoua tari comuniste si Corea de Sud ar ajuta SUA pentru ca cele doua parti coreene nu se inteleg deloc. Sper ca te-am ajutat, Funda?