Pedeapsa maxima. M-ar influenta desigur si faptul ca sunt mama dar mai ales felul in care a raspuns acuzatiilor"Asta e. O sa iau 10 ani pentru un prost". E infiorator individul.
Nu stiu imprejurarile, asa ca n-am putut sa-mi formez o parere, dar, daca ar fi dupa mine, l-as condamna la inchisoare pe viata si cu un regim dur de detentie, am spus-o si ieri la o postare a lui Kronstadt, pacat ca nu mai exista ocna, acolo ar merita sa execute pedeapsa ucigasii. S-auzim si de bine!
A spus chiar el cat ia, deci se pare ca stie el ceva:" Ei, asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!" Ce ai mai putea spune? Merita cel putin inchisoarea pe viata! Socant e ca si el are doar 19 ani! Vieti si destine retezate in plina tinerete!
Faptul de a fii inchis pe viata nu m-i se pare pedeapsa maxima.Pedeapsa maxima ar fi sa fie inchis pe viata intr-un spital de nebuni, sa spele rahatul o viata dupa fiecare, sa fie umilit o viata intreaga, sa faca numai munca de jos adica spalat vc si spalat rahatul si excremetele dupa fiecare bolnav de pat sa vizioneze doar filme cu mame plingind dupa copiii lor ucisi. Dar daca o sa plinga seara de seara ani in sir si il va durea sufletul si inima cum il doare pe a unei mame atunci restul-l pedepsei lasat-il in seama Domnului.
Orice criminal ar merita sa i se dea pedeapsa cu moartea. "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte", cum spune proverbul.
Cred ca ar fi mai greu de suportat sa i se dea inchisoare pe viata, decat sa il omoare.Eu asta as face, pentru a-l chinui mai mult...Pana la urma e maximul pericolului public! Nu DD, nu SOV, acesta este pericol public...
Daca ai fi acum in casa parintilor victimei probabil i-ai da pe viata. daca ai fi in casa lui alaturi de parinti lui probabil 5.deci pedeapsa cu privare de libertate actioneaza asupra psihicului.pentru unii gen bunicul meu au fost de ajuns 3 luni si a trait toata viata cu frica inchisori. l-au bagat comunisti pentru niste manifeste.sant unii care stau 25 de ani si primul lucru cand ies este sa omoare pe cineva. e o chestie relativa.eu nu dau verdicte.nu judeca azi pe cineva pentru un lucru care s-ar putea sa-l faci tu maine. e o fapta regretabila dar nu ai toate datele pentru a judeca.si tu crezi ca il mai aduce cineva inapoi pe saracul baiat.doi tineri pierduti. unul in pamant si altul in inchisoare
Ramane de vazut in privinta sentintei care se va decide.Eu i-as da pedeapsa maxima (pe viata). Asemenea scursuri nu merita libertatea.
Oricat v-ati dori voi, pedeapsa cu moartea este imposibila pentru ca nu mai este reglementata prin lege. am urmarit cazul iar unele voci sustineau ca tipul se face vinovat de omor cu premeditare. gresit. nu exista premeditare atunci cand de la luarea hotararii si pana la executarea ei a trecut un scurt interval de timp iar faptuitorul s-a aflat intr-o actiune continua dominata de hotararea luata. deci, in cazul de la craiova, nu exista premeditare. ca studenta la Drept, eu incadrez fapta acelui baiat ca fiind "omor calificat" iar elementul circumstantial al acestei infractiune s-a realizat pentru ca omorul a fost savarsit in public, in intelesul explicat in art. 152, C. p. potrivit dispozitiilor acestui articol, o fapta se considera savarsita in public atunci cand a fost comisa intr-un loc public care, prin natura sau destinatia lui, este intotdeauna accesibil publicului. in cazul de la Craiova, injunghierea tanarului a avut loc intr-o parcare (loc public). Omorul calificat se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
avand in vedere ca baiatul-criminal n-are absolut nici o remuscare pentru ceea ce a facut si pentru ca are antecedente de abateri disciplinare, 20 de ani ar fi pedeapsa potrivita pentru el. asa as decide eu.
iar parintii criminalului sa nu-i mai planga atat de mila. ca daca il educau corespunzator nu se ajungea aici.
anonim_4396 întreabă:
georgia întreabă: