| MariusStefan25 a întrebat:

Dacă cainele meu mușcă pe cineva, dar câinele nu este inscris la primarie sau politie si nici nu recunosc ca este al meu, ce se intamplă dpdv legal? Țin să mentionez că era plecat de acasa de ceva timp

6 răspunsuri:
| Sky7 a răspuns:

Daca sta pe strada si latra sau musca oameni, e posibil sa il ia hingherii.

| mihai69 a răspuns:

Dacă are microcip se află ușor al cui e.

| Werrich a răspuns:

Daca il iau hingherii il vor eutanasia daca in 14 zile nu il adopta nimeni. sad

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă a plecat de ceva timp, nu ai fost ingrijorat din cauza disparitiei lui? Nu l-ai cautat? Nu ai pus anunturi pe strazi, ori pe grupurile de Facebook din orasul/ judetul tau?

Spui ca nu l-ai declarat. De ce, era din rasa câinilor agresivi? Orice rasa ar fi, eu zic că e putin probabil că va ataca oameni, cel mult, isi va arăta agresivitatea față de alti caini, cu care oamenii ies la plimbare. Daca se va intampla ceva neplacut, cineva probabil ar sesiza telefonic serviciul de ecarisaj din cadrul primăriei si hingherii (pardon, vânătorii, că nu suporta nici ei sa li se spună "hingheri" : )), il vor ucide dupa 7-14 zile, dacă nu e ridicat de proprietar sau adoptat.
Proprietarul va fi găsit si va plati o amendă (dacă e microcipat, si normal ar fi să fie, căci altfel nu e nici vaccinat), posibil si zilele de spitalizare / tratamentul (aici, depinde cât de departe va"merge" victima cu declaratiile).

| ShREKT a răspuns:

Ma ar fi frumos sa iti asumi, adica daca l-ai lasat pe strada si acum provoaca chestii de genul nu e ok, nu cred ca ti-ar placea sa ti se intample tie

| darrio2007 a răspuns:

Cand te-o vedea cainele si se va gudura pe langa tine, nu mai poti spune ca nu este al tau.