| Anonimul151 a întrebat:

Dacă călătoresc cu trenul, la cușeta., și de ex suntem 3 persoane. Deci 3 locuri, restul locurilor libere. Iar eu ca elev am reducere, pot cumpăra și celelalte locuri pe reducerea mea de elev?

Ca să fim doar noi 3 în compartiment, sa nu mai vina și altcineva...

Sau trebuie plătite integral, ca locuri de adulți?

( CFR )

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cu carnetul de elev poti cumpara un singur bilet de calatorie, ceilalti din compartiment vor trebui sa cumpere bilete cu pret integral.

| Anonimul151 explică (pentru Ioandelasal):

Dacă de ex, fac rost de carnete de elev, așa pot să le cumpăr cu reducere?

Sau e ilegal?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimul151):

Este ilegal, de altfel nu o sa-ti dea tie mai multe bilete si apoi la controlul biletelor cei in cauza nu o sa aiba act de identitate cu aceleasi date personale de pe carnete.

| darrio2007 a răspuns:

Visezi frumos! Nu se poate.
Celelalte persoane trebuie sa isi plateasca biletele. Cu reducere sau nu.

| DeyCj a răspuns:

Salut, nu nu poți, ci doar pentru tine. Dacă era așa CFR-ul intra în faliment laughing(mai rău decât îi acum).

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Poti cumpara doar locul tau cu reducere. Daca vrei sa le platesti si pe celelalte, va trebui sa cumperi bilete "intregi", de adult fara reducere.

| Anonimul151 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Dacă de ex fac rost de niște carnete de elev, vizate, pot sa cumpăr cu reducere? Sau nu e legal?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Anonimul151):

Nu e legal, controlorul are nevoie de elevi in persoana, ca sa confirme reducerea.
Vezi ca majoritatea trenurilor au si compartimente cu 4 cusete, cumpara acolo un loc in plus.

Am înțeles... Problema e că trenul cu care voi merge, e un tren estival. Are vagoane doar de 6 locuri. Dacă era de 4 îl cumpărăm, nu era problema. Dar așa... E destul de scump pentru condițiile pe care le oferă CFR...

Scump ai zis? Vezi cat costa un tren in Germania, si crede-ma ca sunt conditii foarte similare.
Va trebui sa mergi la comun, asta este. E transport public, pana la urma. Nu poti avea pretentia intimitatii.
De fapt o poti avea, dar trebuie sa ai bani de dormitor.

Ai idee ce înseamnă suplimente pentru vagoane cușetă?

https://www.cfrcalatori.ro/suplimente-la-vagon-de-dormit-si-cuseta/

Nu...
Am cumparat bilet la cuseta anul trecut, am platit pretul intreg si nu mi-a aparut nimic de genul.
Poate tu, fiind elev, ai reducere doar la pretul de baza, si trebuie sa platesti separat pretul cusetei, fiind mai scumpa decat clasa 2, care este considerata standard.

| Furnicuta000 a răspuns:

Tu nu poti sa cumperi ca tu ai voie sa iei un singur bilet cu carnetul tau si nici sa te duci cu carnetul altcuiva pentru ca nu esti tu in poza aia. Dar poti sa le spui altor colegi sa cumpere bilet si ei sa nu se prezinte la acea calatorie

| Konkistador a răspuns:

N-ai voie, ai voie doar sa-ti cumperi un singur loc, adica al tau si atat.