1.Cel care a intrat cu masina in gard poate fi amendat doar daca a intrat in gard in urma comiterii unei contraventii, bineinteles daca nu s-a produs o vatamare corporala ocupantilor masinii, caz in care fapta este infractiune.
2. Daca s-a produs doar daune materiale masinii si gardului atunci cel care a condus va fi obligat sa plateasca reparatiile, atat masinii, cat si gardului.
Daca problemele se rezolva amiabil atunci nu este nevoie de nici un proces.
Deocamdata politia nu stie de cel ce a lovit masina, dar dupa ce se afla are optiunea de a platii daunele si sa scape fara dosar penal si fara sa plateasca daunele masinii si etc? Si ce se intampla daca nu le plateste
Nu stiu ce ti-a zis avocatul ca nu prea se intelege nimic din ce ai scris
1. Nu e infractiune sa lovesti gardul (daca ai permis)
2. Cine a condus fara permis a comis o infractiune indiferent daca plateste daune / a lovit gard etc
Stiu ca a comis infractiune ca a condus fara permis, nu stiu ce n ai inteles, au fost 2 soferi, unul a condus cand s-a produs accidentul dupa care a luat masina celalalt si a fost prins, mai poate da de permis daca se afla ca ala care a facut accidentul este altul decat cel prins la volan? Asta e intrebarea mea
Dreptul de a da de permis tine de condamnarea pe care o va primi
nu conteaza cine a facut accident, conteaza cine a condus fara permis, daca se va dovedi ca 2 persoane au condus fara permis, vor raspunde amandoua, daca nu, va raspunde doar cel care a fost prins.
Si in ce consta condamnarea? Ce poate primii fiecare? Sau amandoi?
Articolul 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Articolul 66
Conținutul pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi
(1) Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi constă în interzicerea exercitării, pe o perioadă de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre următoarele drepturi:
i) dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță;