Esti foarte neclara si evaziva. Spune in ce consta folosirea numelui si o sa-ti dau un raspuns. Daca nu vrei sa dai detalii aici, poti sa-mi scrii pe privat. Numai bine!
Deci: am postat niste articole pe un site, colaborand cu acest site. In ultima vreme a existat niste tensiuni si accesul la publicare mi-a fost interzis, nu am primit niciun leu... in fine. Numele meu apare la "fosti colaboratori" si eu doresc sa nu mai apara deloc, pentru ca nu permit acest lucru.
Depinde de situatie.
Daca cineva se foloseste de numele tau asumandu-si identitatea ta in scopuri ilegale, tranzactii, vanzari, cumparari, pentru a te denigra, imprastierea de mesaje false etc. atunci poti face o plangere la politie ori dupa caz iti iei un avocat ori de asemenea poti lua legatura cu detinatorul acelui site instiindand-ul de faptul ca cineva foloseste o identitate care-ti apartine.
Inca se pregateste intrarea in noul cod penal intrarea in vigoare a unor legi care pedepsesc raspandirea de mesaje false in mediul internet, raspandirea de mesaje denigratoare fata de o persoana, intitutie, etc care sper eu vor mai limita astfel de abuzuri.
Pe de alta parte, folosirea numelui tau pe internet de catre altcineva, cat timp nu este folosit in acte oficiale ci doar la nivel virtual, tine de civil, astfel ca singura solutie este sa iei un avocat si sa chemi persoana respectiva in judecata cerand-ui daune morale pentru atinegerea imaginii, demnitatii si lansarea de mesaje ofensatoare pe internet.
. Cel mai probabil a trebuit sa accepti un set de reguli inainte sa te inregistrezi sau sa postezi materialele pe site. Pentru inceput citeste inca o data regulamentul creat pe acel site. In caz ca se stipuleaza vreo anexa in care se permite afisarea numelui taw ca colaborator al site-ului chiar si dupa intreruperea parteneriatului atunci imi pare raw dar nai cei face, in caz ca nu apare ai putea sa vorbesti direct cu moderatorul site-ului spunandu-i clar ca nu tiai dat acceptul sa iti fie publicate aceste date de contact. In cazul in care nu accepta sa il elimine poti face o plangere cu privire la incalcarea dreptului la viata privata, cel mai bine la un avocat, in cel mai raw caz la politie. sanse mai mici sa se rezolve ceva acolo.
ashta întreabă: