| Florentina2011 a întrebat:

Daca cineva m-a batut,respectiv unul dintre parinti,pot scoate un certificat medico-legal? si la ce-mi ajuta impotriva parintelui meu? va rog, ajutati-ma

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti scoate si te ajuta doar daca vrei sa faci plangere penala impotriva lui, altfel n-are nici un rost. Numai bine!

| Florentina2011 explică (pentru Ioandelasal):

Am uitat sa spun ca sunt minora

| Florentina2011 explică (pentru Ioandelasal):

Vreau mai multe detalii, eu sunt minora

| Ioandelasal a răspuns (pentru Florentina2011):

Ai la dispozitie doua cai legale: plangere penala pentru lovire si alte violente(art.180 Cod penal) sau o cerere pentru ordin de protectie in baza Legii 217/2003 privind violenta in familie, republicata in 2012, modelul cererii este in anexa la lege.

| FerLin a răspuns:

Draga mea, daca le faci plangere penala si va trebui sa plateasca o amenda, o platii din banii din care te creste pe tine si in plus, tensionezi si mai tare relati cu parintii.
Acum depinde si de ce te-a batut si cat de des se intampla. Daca se intampla foarte des si fara motiv atunci te duci direct la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si ceri de acolo ajutor.
Eu iti recomand sa incerci sa calmezi spiritele in casa, sa vorbesti cu ei in asa fel incat sa-i mai imblanzesti si nu faci nici o plangere. Dar asta numai daca e "o corectie" intamplatoare cum ar spune ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Certificatul medico-legal te ajuta in situatia in care vrei sa faci o plingere penala impotriva parintelui in cauza.Este dovada clara a ceea ce ti-a facut.Asa cum ti-am spus in cealalta postare, gindeste-te la ce va urma, poate totusi exista o cale de a evita, de a va intelege.