Daca ti se dovedeste nevinovatia, iar daca avocatul e bun si dovedeste asta, cere-i proastei daune morale pentru simplul fapt ca te-a acuzat pe nedrept + drumurile si cheltuielile pe la politie, procuror. Esti ca si scapat daca nu sunt dovezi, nu au cu ce sa te incrimineze. Nu te lasa,, rupe-i capul cerand daune morale, ai tot dreptul.
Este o pensionara ce a lucrat anul trecut la noi a fost menajera si a spus ca eu i-am furat 300 ron si dupa 3 zile un telefon Samsung si mi-o spus stai ca iti arat eu tie ca am pile la politie si nu a facut nimic politia. Cum sa ii spun maine la avocat? Ca vreau sa ii cer daune morale? Si atunci tribunalul o sa imi dea castig de cauza? care sunt sansele? ca nu vreau sa cer daune morale si dupa sa nu castig nimic pentru ca eu platesc avocatul. Multumesc pentru raspuns.
Pur si simplu ii spui avocatului ca pentru toate astea, pentru tot penibilul situatiei esti dispus sa ceri daune morale, iar avocatul se va ocupa de asta, nu o lasa, taxeaz-o pentru ca nu s-a sfiit sa te aduca pana aici, mai ales ca a fost si tare in gura, acum e la atitudinea ta cat ai vrea sa-i ceri, ar fi ironia sortii sa-i ceri tu aia 3.000 de lei, dar sfatul meu e sa-i ceri mai mult, altadata sa se gandeasca de 2 ori cand face acuzatii nefondate.
Deci sa ii spui maine la avocat ca vreau sa cer daune morale, pai si daca tribunalul spune pai pentru ce daune morale. Eu ii pot spune ca am fost afectat pshic, sau poate sa spuna avocatul pai nu are rost sa ceri daune morale.
Nu exista asa ceva, e dreptul tau, te-a acuzat pe nedrept, ai cheltuit si bani si te-a pus si intr-o lumina proasta, cere acolo cu incredere : spui ca ti s-a patat imaginea si nu poti ierta asemenea oameni.
Politia trebuia sa dovedeasca ca esti vinovat, nu tu ca esti nevinovat, deci nu aveai nevoie de avocat. Ce dovezi are cucoana ca i-ai luat alea? Politia pana nu constata concret, nu iti va face nimic. Trebe sa cerceteze politia si pana nu constata, nu ar trebui sa aiba treaba cu tine deloc.
Intreba-l pe avocat cum sa o dai in judecata.
In primul rand trebuie sa astepti sa vezi daca femeia nu face plangere imptriva clasarii. Ea are dreptul sa faca plangere impotriva ordonantei de clasar, la prim-procuror. Acesta va da o ordonanta. daca ordonanta este de respingere a plangerii femeii, aceasta mai are dreptul sa faca plangere la judecatorie. Doar daca judecatoria respinge plangerea femeii, atunci aceasta este definitiva, iar tu poti deschide proces civil pentru daune morale, care de regula nu se acorda pentru asemenea lucruri. Si uite asa o sa pierzi banii cu avocatul, taxa judiciara de timbru, deplasari etc.
Daca esti nelamurit, intraba-ma.
Desiur ca avocatul o sa-ti spuna ca sunt sanse, deoarece el castiga prin plata care i-o faci.
Si inca ceva: atat prim-procurorul, cat si camera preliminara a judecatoriei - unde se judeca asemenea plangeri - pot sa dispuna reluarea cercetarilor in dosar.
Tu nu te poti constitui parte civila in dosar. Acest lucru poate sa o faca doar partea reclamanta.