anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă cineva vrea să se sinucidă dar nu are curajul și plătește în schimb pe altcineva să-l ucidă, atunci se mai poate considera sinucidere?
Exemplul la întrebare. Să zicem că un bărbat e înglobat în datorii și nu mai poate ieși din asta și vrea să pună capăt vieții dar el însuși nu are curajul și plătește pe un om care ar face orice pentru bani, inclusiv crimă, nu-l plătește în bani că nu mai are dar îi oferă bunuri de valoare, iar acel individ îl otrăvește sau îl înceacă, deși asta e o crimă în cazul făptașului, în cazul celui ucis se mai poate considera sinucidere?
Cumva jumătate crimă, jumătate sinucidere?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din punct de vedere juridic ambii comit infractiuni, respectiv instigare la omor (pentru cel ce vrea sa moara) si omor calificat (omor cu premeditare) din partea faptasului.

24 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Crima pentru cel care ii scurteaza viata. Clar.

| RAY a răspuns:

Dacă omori pe cineva sau asiști la o sinucidere sau îl ajuți se plătește cu închisoarea, doar în unele tarii exista asa ceva, dar după consiliere psihologica, în orice caz oricine care e lipsit de speranța sa sinucis deja

| Mosotti a răspuns:

In Germania daca omori un om care declara ca vrea sa moara si tu il ucizi, si exista dovezi clare ca a cerut asta, iei 6 luni cu suspendare. Vazusem asta la TV la un proces.

Sinucidere nu este deloc, ca n-a comis-o respectivul, suicid e doar cand te omori singur, altfel nu e, chiar daca ai dorit si altul a facut asta, e crima adica cand altul te omoara.
Deci dupa definitie strict, e crima si nu suicid, real e suicid ca a dorit sa moara.

| Celcestietot a răspuns:

Nu e sinucidere.

| AnemonaP a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu am zis ca este sinucidere, reciteste-mi comentariul.

| Celcestietot a răspuns (pentru AnemonaP):

I-am raspuns autorului prima data, nu tie (:

| Sofer a răspuns:

Ca pui pe cineva. Tot a ta e vina si te așteaptă satanel. sad

| RAY a răspuns (pentru Sofer):

Sinuciderea te trimite în iad, uciderea nu te trimite în iad ca te poți pocăi

| Lioana a răspuns:

Vina e dubla in cazul asta. Nu numai ca si-a luat viata dar a facut si pe altul sa pacatuiasca.

| Lukasssz a răspuns:

A fost ucis! Deci e crima!

| mi25 a răspuns:

Este omor calificat. Judecatorul, in functie de dum s-au desfasurat lucrurile poate hotari daca beneficiaza de circumstante atenuante sau agravante.

| AnemonaP a răspuns:

Sinucidere nu are cum sa fie pentru ca,,, victima" nu s-a sinucis, nu a făcut ceva in legatura cu asta, fizic, a fost ucisa de alta persoana. Din ce stiu i se spune Consensual homicide. Am mai auzit si de Assisted Suicide care inseamna acelasi lucru, insa, nu se clasifica la sinucidere, pentru ca, iarasi, esti ucis, tu nu actionezi direct asupra acestui lucru si este ilegal. Singurul mod legal de a te,, sinucide" daca iti doresti acest lucru si nu vrei sa o faci tu este eutanasia, in anumite tari.

| Celcestietot a răspuns (pentru AnemonaP):

Pana e hotarat sa iti ia viata asasinul sa ti se puna intrebarea : esti hotarat sa te sinucid acum? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E atât sinucidere, cât și crimă, părerea mea. 100% și 100%.

Mi-ai amintit de scurtmetrajul ăsta:

https://youtu.be/IRaPOVP9LTY

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum adica sinucidere? Este crima clar.

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Am zis așa pentru că e din proprie inițiativă...deci pentru persoana în cauză ar fi sinucidere. Doar o opinie.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Opinie gresita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e prost nimeni sa facă "afaceri" cu un bolnav psihic, mai ales într-un delict atât de grav precum o crima premeditata. Sare de la etajul 15, nu are cum sa supraviețuiască dacă cade pe ciment. Dar în Olanda, Belgia, Elveția se fac eutanasieri la cererea, dar trebuie sa ai boli incurabile, nu cred ca îți acepta cererea daca ai depresie, mie depresie mi se pare mai grava decât cancerul pentru ca se la cancer barum MORI dar de la DEPRESIE nu poți nici trai nici muri, ești 24 din 24 captiv în iad (vorbesc de depresiile grave care au rezistenta la tratament și nu se pot trata). Ar trebui și pentru depresie da se permita Sinuciderea asistata, de departe cea mai grea boala din lume ( grea, nu grava, dar poate deveni în unele cazuri și grava!).

| NunuNini a răspuns:

E crima!

| Anuket a răspuns:

Da. Dar nu pui pe altcineva dacă nu ai curaj, pentru asta iei supradoza...

| 19flo79 a răspuns:

Tocmai fac elvetienii o capsula unde te poti sinucide asistat de cineva.

| AdeLeu a răspuns:

Nu, omul a fost ucis, cu toate ca el si-a dorit acest lucru. Se considera omor. In niciun caz sincudere, se considera sinucidere daca si-o facea cu mana lui, fara a implica alte persoane. Sinuciderea nu este crima, insa uciderea, da.

| TheGreatSouthernTrendkiII a răspuns:

Daca mergi pe acoperisul unui bloc pana nu mai simti nimic sub picioare iar asta iti aduce moartea, e vorba de o sinucidere. Nu vad de ce nu ar fi tot sinucidere efectuarea unor alte actiuni menite sa iti aduca moartea.

| AdeLeu a răspuns (pentru TheGreatSouthernTrendkiII):

Personal, poti face orice sa iti aduca moartea, insa, fara a implica alte persoane pentru ca le tragi,, dupa tine" si ajung la inchisoare pentru omor. Singurii care nu suporta consecintele sunt oamenii din cadrul medical, dupa ce eutanasia a fost aprobata, dar in cazurile extreme.