Daca l-ai angajat atunci nu te poate denunta, este legat de secretul profesional si de confidentialitatea relatiei avocat-client.
Pe langa faptul ca incalcarea secretului profesional, in cazul avocatului, constituie o abatere disciplinara grava, putand duce la excluderea din barou, fapta constituie si o infractiune prevazuta de Codul penal, citez:
"ART.227. Divulgarea secretului profesional
(1) Divulgarea, fără drept, a unor date sau informaţii privind viaţa privată a unei persoane, de natură să aducă un prejudiciu unei persoane, de către acela care a luat cunoştinţă despre acestea în virtutea profesiei ori funcţiei şi care are obligaţia păstrării confidenţialităţii cu privire la aceste date, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Inclusiv pentru infractiunile prevăzute în art. 174, 175, 176, 211, 212, 2151, 217 alin. 2-4, art. 218 alin. 1 şi art. 276 alin. 3? mentionate la nedenuntarea unor infractiuni?
Ai citat din Codul penal din 1968, republicat in 1997. In prezent este in vigoare Codul penal din 2009, cu md. si compl. ulterioare si exista prevazute 2 infractiuni de nedenuntare.
Si in aceste cazuri exista obligativitatea pastrarii secretului profesionala in relatia avocat-client.
El e obligat sa taca din gura respectand confidentialitatea client - avocat (asta daca esti clientul lui)
N-are voie dar de putut poate ca nu-i leaga nimeni gura(sau da?).
Totusi, nu cred ca-si *** el cariera ca ai facut tu ceva grav.
Daca esti clientul lui, tot ce vorbiti ramane confidential.Cu toate astea, eu nu as avea incredere sa spun cuiva vreun secret urat de-al meu.