Sigur ca te poti recasatori, dupa ce divortul a fost inregistrat la starea civila din Romania.
Daca americanii intra la banuieli, vei fi cercetat penal pentru bigamie. Asa ca va trebui sa inregistrezi divortul in SUA.
Problema e nitel mai complicata. E vorba de sora mea, casatorita in Romania, cetatean american acum. Are probleme cu sanatatea mentala. Asa mi s-a zis.
Dar si eu am constatat din scrisori.
Cumnatul daca divorteaza in SUA pierde jumatate din avere, cca milioane $.
Daca o declara 'nebuna', nu mai poate divorta.
Asa ca a divortat in Romania, pastrandu-si averea dar o intretine minimal(fara telefon, internet, etc. -fara comunicatii, adica.)
Acolo aud ca s-a recasatorit.
Dar imi trimite sora-mea scrisoare ca sa-i trimit 'urgent 60.000$ ', avand datorii la spitalele psihiatrice la care a fost internata.
Ce sa cred?
Cumnatul are venit de peste 200.000$ si ea daca figureaza ca sotie nu are dreptul la intretinerea statului american.
Daca era si acolo divortata avea jumate din avere si sigur ca statul o proteja sau oricum, dupa legislatia americana, fara venituri te tine statul.
Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez, sa aflu statutul exact si ce se intampla?
In primul rand nu reactionati la e-mailuri care pot fi escrocherii. Luati legatura cu sora dvs. si actionati doar dupa ce sunteti sigur care e situatia.
Iar protectia sociala in SUA e ca si cum n-ar fi. Ajuns la mila statului acolo dormi in parc (daca nu te scoate Politia de-acolo) si mananci o data pe zi.
Corect