Nu e cazul de ironii. Conflictele din trafic sunt cele mai banale conflicte, nu la ele m-am referit. Ci la orgolii personale, ambitii, situatii in care unul mai sarac il umileste pe unul bogat iar cel bogat urmareste cu tot dinadinsul sa se razbune.
Oamenii trebuie să evite conflictele. Toți trebuie să trăim în ascultare de Dumnezeu. Altfel nu doar că nu vom vedea cerul; dar mânia lui Dumnezeu va fi peste oamenii neascultării.
Razbunarea e arma prostului. In plus, daca esti un om simplu, eviti un posibil conflict in general, mai ales cu unul care e plin de resurse. Depinde de tine ca cetatean simplu, in ce conjuncturi te bagi. Ca asa din senin sa vina Corduneanu peste tine si sa-ti de-a o palma fara sa fi facut nimic, e aproape imposibil. Si chiar de s-ar intampla, o lasi de la tine si mergi mai departe. Ca doar nu esti nebun sa te razbuni, mai ales pe un om cu multe resurse si relatii.
Asasinat - puțin probabil. Dar o bătută bună de la niște tuciurii poți să-ți iei.
Pai daca tu din Logan il claxonezi pe el in Lambo... il cam umilesti
De acord, dar sunt si situatii in care conflictele nu se pot evita. Multi dintre cei cu bani nu sunt doar aroganti, sunt si foarte impulsivi, sar la lbataie din cel mai banal motiv. Ori tu, ca om simplu, daca esti agresat de un astfel de ins, nu poti sta cu mainile in san. Mai ales daca te stii nevinovat. Esti nevoit sa iti aperi demnitatea de om, nu te poti lasa batut si umilit.
Deci pentru tine orice posesor de masina scumpa e un individ periculos...
Interesant raspuns. Ce inseamna mai exact,, om cu multe resurse si relatii". In ce consta, mai exact, resursele si relatiile alea? Cetateanul simplu nu poate apela la autoritatile si institutiile statului abilitate? De ce trebuie sa te temi de cineva doar pentru ca are foarte multi bani?
Un om cu resurse si relatii, e un om care are de regula multi bani si foarte multe cunostinte in mai toate domeniile. Tu daca vrei sa te razbuni si el se cunoaste cu oameni de la locul tau de munca, de la politie, din guvern, etc. Poate pune o vorba acolo unde trebuie si deja esti sutat de la locul de munca, sau verificat la sange de guvern si politie.
Sa zicem ca eu sunt omul cu resurse si cu bani. Iar eu ies la chef in fiecare weekend cu politisti, deputati, senatori, patroni, etc. Deci ma inteleg foarte bine cu oamenii respectivi.
Tu daca calci pe bec in preajma mea, pot afla cu usurinta prin aceste relatii, de unde esti, cu ce te ocupi, ce tabieturi ai, cu cine locuiesti, ce prieteni ai, etc. Si imi va fi foarte usor sa te sabotez prin aceste relatii. Tu poti sa te duci sa faci scandal si in guvern, ca eu am relatii si acolo. Politistul si/sau deputatul cu care ies la un sprit in weekend poate sa-mi faca oricand o favoare care sa ma avantajeze si tu sa pierzi lupta.
Tu nu vezi la stiri copii de politicieni sau interlopi care scapa basma curata de faradelegi? Ii dau la stiri pe moment, politistii fac de fatada o ancheta, dosarul respectiv ajunge la procuror sau judecaator, si ramane acolo ani de zile fara sa-l rezolve. Iar la final, il inchide pe motiv de lipsa de dovezi, cand deja a si uitat mass media de stirea respectiva.
Asa se joaca la liga cea mare
Ce spui tu era valabil prin anii 90 si 2000. Acum e foarte riscant ca cineva sa mai riste a comite un abuz, doar pentru a favoriza un prieten bogatan. Pentru ca totul se poate afla si se poate da in vileag public, mai ales pe retelele de socializare. Sunt prea multe posibilitati de a fi inregistrati, deci prinsi si dovediti, incat putini se mai incumeta sa mai incalce legea.
E valabil si acum stai linistit... De aia am adus vorba de stiri. Ca faptele se afla, si sunt puse in dosarul de executie. Dar daca procurorul e prietenul meu cel mai bun si il tine pe masa pana prinde mucegai... Asta e smenul. Ca fapta se afla, se ocupa politistii de ea si o clasifica intr-un dosar penal, care ajunge pe mana unui procuror/judecator. Dar de aici, dosarul ala sta acolo cu anii pana se solutioneaza. Si daca mai sunt si puternic si influent, dosarul poate fi inchis fara vreo executare.
In acest caz i se poate face plangere procurorului respectiv sau politistului care clasifica dosarul, sub acuzatia de favorizare. Plangere atat penala, cat si actiune civila, de chemare in instanta. Deci?
Pai si cum afli tu asta? Ca el poate sa te acuze de calomnie si sa te dea in judecata. Lucru ce nu ti-l poti permite, chiar daca stii ca o sa castigi procesul. In momentul cand esti dat in judecata, ambii terti vor da din buzunarul fiecaruia bani pentru ancheta si dezbateri. Iar la final cine castiga procesul, ii va plati celuilalt toate cheltuielile. Insa pana acolo, tu trebuie sa ai banii la tine. Cum iti permiti tu sa lupti impotriva unui procuror uns cu toate alfiile?
Ma lupt cu dovezi si argumente in favoarea mea. Daca le am. Daca nu le am, atunci da, renunt.
Aia zic. Nu merita sa-ti bati capul. Merita doar daca viata si nivelul de trai iti este pusa in pericol. Dar asa la o cearta sau la o altercatie mediocra, nu merita sa mergi pana in panzele albe.