Cazier ai toata viata.
Inscrierile in cazier se fac in caz de condamnare si se sterg la o perioada stabilita de lege, dupa trecerea completa a perioadei de condamnare (in majoritatea cazurilor dupa 10 ani).
Asta nu inseamna ca fapta ta se va sterge si din evidentele persoanelor, doar nu se va mentiona in certificatul tau de cazier, eliberat la cerere.
Nu exista anularea executarii pedepsei, decat in cazul ca se anuleaza condamnarea si atunci condamnarea respectiva se radiaza si din evidenta cazierului judiciar.
In cazierul judiciar se inscriu toate pedepsele penale definitive, indiferent ca sunt cu executare, cu amanarea executarii sau cu suspendarea executarii. Acestea se radiaza in anumite cazuri, conform L.290/2004, privind cazierul judiciar, rep. in 2009, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
ART.15.(1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) faptele pe care le-au săvârşit nu mai sunt prevăzute de lege ca infracţiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani şi au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării;
e) au decedat;
f) s-a dispus renunţarea la urmărire penală sau clasarea faţă de ele ori s-a pronunţat o hotărâre definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal;
g) a trecut un an de la data executării măsurii educative;
h) au trecut 2 ani de la data când s-a pronunţat o hotărâre definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;
i) au trecut 5 ani de la data aplicării uneia dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute de art. 91 din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) În cazul când în cazierul judiciar al persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. a)-d) şi f) există şi alte menţiuni, se şterg numai menţiunile care impun scoaterea din evidenţă."
"
Degeaba citesti raspunsuri pe internet, ca toata lumea iti ofera informatii eronate, doar dupa ce ajungi la proces vei stii cu exactitate ce se va intampla, teoretic nu ti se trece, dar aici depinde de avocat, ce avocat ai, cat e de bun avocatul, cat de mult isi da silinta pentru tine si asa mai departe.