Doar proprietarul are dreptul (si obligatia) sa intratina imobilul.
Tu esti doar POTENTIAL mostenitor, daca proprietarul este inca in viata.
Tu nu ai inca nici un drept la acea propietate, ci propietarul, fiind casa lui si facand tot ce vrea el, fiindca asa este legal.
Mama ta nu are nici un drept la nimic, fiindca concubinajul nu este LEGAL si nici nu poate obtine drept de propietate ori mostenire nici ea si nici tu.
Dupa moartea prpietarului, daca nu exista testament, vin la casa aia rudele mostenitoare legal, ale barbatului, maica-ta si tu neavand nici un drept la casa aia, fiindca voi nu sunteti rude.
Ca moștenitoare o să drepturi când nu mai exista proprietarul, pana atunci e a lui.
Esti mostenitoare, asa si ce daca? Odata ce proprietarul este in viata, poate sa vina acea proproetatea si miine, nu il opreste absolut nimeni si nimic.
Tu poti sa fii mostenitoare in acte, asta daca o facut ala ceva in sensul asta, ori poti sa fii mostenitoare ca urmas, dar an ambele cazuri alea la ora asta is nule.
Adica daca proprietarul este in viata si vrea sa dea cuiva, sa vina, sa faca orice, o poate face, tu esti de fapt mai pe nicaeri.
Mostenitor nu inseamna nimic, atit timp cit prorpietarul este in viata. Poate f bine astazi sa mearga si sa anuleze actu, poate sa faca act alctuiva, tu si nimeni, nu il poate obliga sa no faca
Daca mamata este in concubinaj cu un barbat, daca ala se intampla sa dispara, maicata ramane pe drum, o sa vina cei din familia lui si aia vor mosteni tot ce are.
Daca proprietarul nu are grija de proprietatea lui, este fix problema lui, nu a ta, nu a alcuiva.
Pune in pericol imobilul adica? Cum am spus poate sa-i dea si foc, este fix problema lui, e casa lui, face ce doreste atit timp cit este in viata.
Doar daca sa zici ca e nebun, daca se constata asta medical, numa atunci poate veni rudele sa il tina stiu si eu sub observatuie.
In rest daca e sanatos mintal, da foc la casa ca asa vrea el, tu si nimeni nu are cei face.
Tu nu poti obtine acel imobil,. decat daca proprietarul iti face acte de vinzare cumparare, ori ceva donatie nu-s sigur, dar actu de vinzare cumparare chiar si cu clauza, te va pune in posesia acelui imobil.
In rest nu poti sa faci nimic.
Mamata e trecuta la intretinere, asa si? Tu daca mergi undeva si inchiriez un aptm o casa, cine crezi ca plateste acolo intetinerea, cine crezi ca e trecut acolo la intretinere? Tu o sa fii, dar asta nu arata ca daca platesti intretinere esti si proprietar acolo.
Mama ta daca e in comcubi ce spui, aia inseamna ca tu nu esti mostenitoare nimanui nu esti ruda cu proprietarul de nici un fel, asa ca nu vad ce mostenitoare poti tu sa fii.
Legal nu esti nimic, nu esti pe nicaeri.
De fapt, știe și administratorul că doar ea plătește întreținerea, mereu ea a platit-o și pentru el, nu tata- că tot ai zis daca sunt rudă cu el, ii port și numele. Și cât despre pericol, omul ăsta e dat în judecată pentru o prostie de-a lui. Eu nu am chef sa stea mama in chirie, că e greu, știu cum e.
Platitu intretinerei nu te face proprietar pe nimic, indiferent cine stie. Legea nu este cine plateste chirie are drepturi asupra acelui imobil.Intretinerea nu te obliga nimeni sa o platesti, iar daca acolo locuiesti, normal, logic, trebuie sa platesti intretinere.
Cum am spus si de stai in chirie platesti intretinere, dar nu te face chestia aia prorpietar pe acel imobil.
Daca e dat in judecata pentru timpeniile lui, nu are a face cu casa, nu o sai ia nimeni casa in care el locuieste pentru mai stiu eu ce prostie spui ca facut.
Daca e tata tau, ce sa zic, e c asa lui, trebuie sa respecti ca parinte, apoi la unia ce vrei sa le faci, asa sunt ei. Deci sincer si cu parere de rau iti zic, nu ai nici un drept acolo pana una alta, chiar de esti copilul lui.
Nu vad cine ar putea sa ce gindesti tu sa piarda casa taicatu. Singurul mod dea o pierde este sa o vinda el personal, asta daca are drepturi depline, daca casa e doar al lui, daca n-a fost niciodata casatorit legal, daca a avut casa inainte sa s e incurce cu careva, atunci el este acolo stapin si nici o lege nul poate obliga sa ii zica ce sa faca.
Cineva strain nu poate legal sai ia casa, indiferent ce prostie a facut.Doar cum am spus sa o vinda el.
Tu ce poti sa faci, daca stii ca nu e o persona asa buna, cauta sa il aburesti sa iti fata tie act de vinzare cumparare, chiar si cu clauza, adica el sa poata sta acolo pana cand no mai fi, tu sa ai grija de el bla bla.
Daca poti sa faci asa act d e asta, nimeni nici el personal nu mai poate strica acele acte niciodata.
Spune-i si tu ca uite faci prostii, ajungi dator, vin aia si iti ia casa, bla bla, o sa ramai pe drumuri, spui ca daca o sa ajunga asa tu o sa pleci cu maicata si o sa-l lasi, poate se sperie in felul asta si o sa accepte.
Zii uite fami act de vinzare cumparare cu caluza, sa stai in casa pana cand n-o sa mai fi, eu sa am grija de tine etc.
Sa nu creada ca deti face acte, dupa tu o sal arunci in strada.Bine ca daca tu deti face acte si nu ai grija ce spune acolo si se dovedeste, iti ia statu casa inapoi.
Stiu sigur asta, fara sa ma uit in lege, am un vecin la mama in RO asa a facut vinzare cumparare, clauza, apoi parinti au incercat sa strice actele, notarii le-a zis curuce, ati vindut casa, cumparatorul are doar datoria sa va tina acolo pana cand n-o sa mai fiti, in rest nimeni si nimic nu mai poate strica acele acte.
Cam asta e ce poti sa faci. Daca incerci cu avocati, cu mai stiu eu ce alte povesti, o sa faci mai rau, afla taicatu si chiar ca va poate da afara, mai ales daca tu nu esti minor, daca ai peste 18 ani, te poate da afara.
Asa cauta sa rezolvi, fal sa inteleaga ca el e omu prapastie, numa relew face, si sa fiti asigurati, sa iti treaca casa tie, cu acea clauza ce am zis, care il linisteste, no sa poata sa il dea nimeni afara de acolo,
Eventul dul la notar, sai explice ala, poate doar dei zici tu, o sa spuna ca incerci sa il pacalesti.
Deci tine de tine siu de maicata sa puteti sa il convingeti sa faca asta.
Restu indiferent ce ar spune is povesti, timp si bani irositi, daca incerci avocati si alte basme.
Bafta
Nu știu face nimic dpdv legal. Proprietarul e proprietar, degeaba ești tu moștenitor. Poate proprietarul se răzgândește și își schimbă testamentul.