legea pensiilor spune asa:
(Art. 66. - Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b). )
Art. 92. - (1) Plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:
d) beneficiarul unei pensii de urmas realizeaza dintr-o activitate profesionala venituri brute lunare mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3);
Beneficiarii pensiei de urmas pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie si daca e incadrata intr-o forma de invatamant (pana la varsta de 26 de ani)
Si eu am avut aceeasi dilema, n-a reusit sa ma lamureasca nimeni, asa ca am primit pensia in continuare, dar o pun de-o parte, in caz ca va trebui s-o returnez intr-o buna zi
Pensia de urmas se da pana la varsta de 18 ani, perioada in care nu poate lucra sau daca aduce adeverinta ca invata.
daca eu primesc pensie de urmas de la tatal meu e posibil sa primeasca pensie si un alt copil care nu este al tatalui meu?
Buna ziua!
Sunt eleva si m-am angajat pe timpul de vara la o firma...
pe ceva fel de contract, am mers 2 luni si apoi am terminat,
dupa cateva saptamanii m-or sunat de la firma la care am fost angajata si mi-or zis ca mi-a taiat pensia de urmas
Se poate restituii dosarul ca sa reprimesc pensia de urmas?
Multumesc.