Da, poti, daca indeplinesti conditiile. Nu este vina ta ca firma nu a platit contributia retinuta.
Multumesc.
Daca este in executare silita e la fel, nu?
Cum verific daca mi-a fost inregistrat contractul de munca la ITM?
Contractul pe care mi l-a dat nu are stampila de la ITM.
La asigurarile de sanatate figurez ca asigurat, dar...
Si conditiile sunt ca firma sa fi platit contributia la somaj pentru angajat.Nu iti face nimeni cadou ajutorul de somaj.Acum sunt exact in aceasta situatie.
1.Da, este la fel.
2.Intrebi la ITM. Daca te-ai angajat dupa 1.01. 2011 nici nu trebuia inregistrat contractul la ITM ci trebuia transmis doar registrul general de evidenta a salariatilor.
Nu exista o asemenea conditie in legea 76/2002.
Iti spun ce mi s-a intamplat faptic, nu scriptic.Nu mi s-a platit si nu am beneficiat de somaj. Punct.
Trebuia sa-i dai in judecata. Daca firma ti-a retinut contributia inseamna ca tu ai platit-o, este doar problema firmei ca nu a virat contributia retinuta si aceasta trebuia pedepsita si nu tu.
Citeste legea nr.76/2002, cu md.si compl. ulterioare si o sa constati ca nicaieri nu se prevede ca nu beneficiaza de indemnizatie persoanele carora le-a fost retinuta contributia dar nu a fost virata de firma.
Doar daca societatea a platit pentru tine 12 luni din 24 de luni lucrate.In alte conditii nu beneficiezi.
anonim_4396 întreabă:
maria2762 întreabă: