| adrianpetrican a întrebat:

Daca fur de la banca 100 $ si acei 100 $ ii convertesc in moneda digitala, e spalare de bani?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Reprezinta furt
introducerea de bani ilegali intr-un sistem prin care platesti taxe si impozite inseamna spalare de bani

| adrianpetrican explică (pentru suntserios):

Trebuie sa am plangere pe numele meu ca sa fac puscarie pentru acei 100$?

| suntserios a răspuns (pentru adrianpetrican):

Da, daca cineva sesizeaza politia si face plangere poti face si puscarie

Spalarea de bani este intotdeauna asociata cu alte infractiuni gen vanzare arme, trafic de droguri, etc?

Nu conteaza de unde sunt banii pe care incerci sa ii speli, din orice infractiune poti castiga bani ilegali care pot trece prin procesul de "spalare"

Si dupa ce spal acei bani adica ii ascund in monede digitale pot sa declar la ANAF acei bani obtinuti de pe urma vanzarii criptomonedelor?

Monedele digitale nu se declara nicaieri. Ce vrei tu sa faci acolo e doar un furt, nu are nicio treaba cu spalarea de bani. Si sa stii ca scapi mai usor cu o infractiune de furt decat cu doua

Daca am furat 100$ de la un strain ( un cetatean din alta tara) trebuie sa imi fac griji ca voi fi prins? Mentionez ca m-am lasat de aceste prostii de un an, furtul din banca fiind doar un exemplu, o fapta pe care nu am comiso, doar un exemplu! Doar cei 100$ de la acel cetatean strain au fost furati! Atat!

Sa speram ca vei fi prins, desi nu stiu cine isi bate capul pentru suma aia

Daca nu sunt prins in 5 ani de la comiterea faptei, am scapatscapat de orice problema?

| PainTech a răspuns:

Orice introducere pe piata a banilor obtinuti prin technici ilegale reprezinta o spalare de bani.

De aceea i se spune,, spalare de bani'' : Transformi banii,, murdari'' in bani ce pot fi folositi pentru a cumpara bunuri si servicii.

Mai mult informatii :
https://www.youtube.com/watch?v=257wV-AbKaE&ab_channel=TED-Ed

| adrianpetrican explică (pentru PainTech):

Si doar daca exista plangere penala pe numele meu pot face puscarie pentru 100$?

| doctorandus a răspuns (pentru adrianpetrican):

Ai vazut documentarul Hackerville romanesc?

| IIIshaneIII a răspuns:

Da

| VLAD1452 a răspuns:

Nu, este furt