| Classiffied a întrebat:

Dacă îmi amintesc eu bine donald timp a spus că va ordonă armatei americane sa ii execute inclușiv pe copii teroriștilor.de asemenea el a spus recent ca va aduce inapoi tortura mai exact metoda numita waterboarding. (Simularea inecului). unii comentatori au sugerat faptul că soldații americani ar putea refuza un asemenea ordin chiar daca vine direct de la președintele statelor unite. E posibil legal ca armata americană sa refuze un ordin direct de la președintele sua?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O discuție foarte complicata dar...

Pentagon spokesman Maj. Gen. Pat Ryder said in an emailed statement that "lawyers are available to advise military leaders -- including the secretary of defense, the chairman of the Joint Chiefs of Staff, and combatant commanders -- regarding the legal and prudential impacts of orders, as well as the legal effects and consequences such orders may have."

Da, in principiu pot refuza ordine daca sunt ilegale

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este posibil, ordinele ilegale trebuie refuzate.

| Seba2013 a răspuns:

Donald Trump este imperialist si vrea sa domine peste oricine.

Nu doar armata americana ar trebui sa poarte tehnici ci si umanistii. De ce eu nu si ei da? Si eu vreau sa detin arma razboiului.

Daca lupta este asa importanta, de ce nu suntem toti soldati si nu detinem aceleasi arme? Tehnologia este rasista?

Ministrii Aprarii ar trebui sa fim toti nu doar anumiti rari pusi acolo. Aia rari nu sunt pusi pe baza de studii acolo ci pe trecerea lor prin sistem. Cei care merg la scoala nu merg sa invete matemática ci sa faca pact cu clasa inalta. Nu faci pact cu toate capetele de acolo, nu ajungi ministru de aparare.