Nu, pentru ca majoritatea criminalilor si violatorilor au N probleme psihice, sunt psihopati cu acte in regula, nu au empatie fata de victime si o fac cu sange rece, nu i-ar sperie nimic suficient de mult pentru a-i determina sa dea inapoi, insa sunt de acord cu pedespe brutale asupra lor, torturati incet dar sigur, puscaria e o gluma, la ce am vazut la unii cum se laudau acolo cu ce tratament sunt tratati am ajuns la concluzia ca aia o duc mai bine decat multi oameni obisnuiti. Eu as fi pro pedepsei capitale daca e vorba de un criminal sau violator, astia nu merita sa mai aiba vreodata sansa de a se integra candva in societate, merita aruncati la gunoi. Nici nu vreau sa ma gandesc daca un d-asta mi-ar ucide sau viola pe cineva drag, adica eu n-as putea trece peste asta si nu as ierta o persoana d-asta, nu m-ar incalzi deloc despagubirile materiale pe care le-as putea primi sau faptul ca ar face puscarie ani de zile, pentru mine ar fi egale cu 0, timpul nu-l poti da inapoi si nici pe victima n-o mai intorci din mormant sau sa-i vindeci traumele din urma unui viol, sunt constient ca nu e cel mai rational lucru pe care il poti face dar orice om normal ar reactiona la fel in fata unei situatii de genul, la cum e justitia in Romania....sa-ti faci dreptate singur nu suna asa de rau, mi-am adus aminte de cazurile Eugen Grigore si Drasius Kedys, pentru mine oamenii aia sunt niste eroi, niste povesti de viata desprinse din filme, nu i-as putea judeca cu absolut nimic, au facut de trebuia atunci cand sistemul a protejat mizeriile.
Nu cred ca s-ar reduce.
In urma cu cativa ani am citit un articol pe aceasta tema si concluzia era ca pedeapsa cu moartea nu a redus infractiunile foarte grave, la care era prevazuta.
Pedeapsa capitala, acolo unde exista, nu a aratat o reducere a infractiunilor.
Pe de alta parte, castrarea chimica ar reduce numarul violurilor chiar si prin simplul fapt ca, in ceea ce priveste violul si pedofilia, rata de recidiva este de peste 90%. Deci macar cazurile de recidiva tot ar disparea, mai ales ca pedepsele primite nu sunt mari si infractorii sunt liberi dupa doar cativa ani.
Cine violează și omoară nu cred că are in vedere că există niște urmări ale acțiunilor sale. Așa că e mai puțin relevanta pedeapsa pentru el.