Se deduce din durata pedepsei pentru ca nu se face la initiativa suspectului. Daca e gasit fara discernamant, scapa de pedeapsa, decise face in interesul lui. Dar fiindca e ceva impus, se scade din pedeapsa.
Pentru internarea pentru investigatie presupune o privare de libertate. Este privare de libertate in contexul strict ca internarea nu e solicitata din proprie initiativa de persoana in cauza.
Asta e interpretarea mea.
Tot insiști cu întrebarea asta, sub diferite forme.
Nu înțeleg care este problema ta cu internarea unor oameni care suferă de grave tulburări psihice. Vorbim aici de oameni care nu mai au discernamânt și nu pot solicita internarea, în schimb umblă pe stradă și sunt un pericol atât pentru ei cât și pentru cei din jur.
Dacă nu mai sunt responsabili pentru faptele lor înseamnă că trebuie lăsați să facă orice?
Eu am fost lovit din senin pe stradă cu o coadă de mătură de către o doamnă care a zbierat "Tu ai violat-o pe Adina".
Te asigur că nu am violat-o pe numita Adina.
De ce ți se pare ție "neconstituțională" internarea acestor oameni?
Normal că insist, pentru că se fac mari nedreptăți pe baza unor legi și articole care încalcă Constituția și sfidează cetățenii. Chiar dacă o persoană nu își asumă răspunderea pentru o faptă penală pe care a comis-o asta nu împiedică sancționarea ei de către instituțiile abilitate, fără a implica alte instituții a căror competență este cu totul alta.
Poftim procedura legala:
"Procedura de internare nevoluntară se aplică numai după ce toate încercările de internare voluntară au fost epuizate şi în condiţiile în care un medic psihiatru abilitat, constatând că persoana suferă de o tulburare psihică, apreciază că: a) din cauza acestei tulburări psihice există pericolul iminent de vătămare pentru sine sau pentru alte persoane; b) în cazul unei persoane suferind de o tulburare psihică gravă şi a cărei judecată este afectată, neinternarea ar putea antrena o gravă deteriorare a stării sale sau ar împiedica să i se acorde tratamentul adecvat. Internarea nevoluntară se realizează numai în spitale de psihiatrie care au condiţii adecvate pentru îngrijiri de specialitate în condiţii specifice. Solicitarea internării nevoluntare a unei persoane se poate face de către: a) medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are în îngrijire această persoană; b) familia persoanei; c) reprezentanţii serviciilor abilitate ale administraţiei publice locale; d) reprezentanţii poliţiei, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor."
Dupa cum observi, este legal ca un om care manifesta simptomele unor tulburari psihice periculoase sa fie ridicat de pe strada de politie/jandarmi/pompieri/reprezentanti ai serviciilor abilitate, sa fie apoi supus examinarii si internat.
Mai ai si alte nemultumiri, neclaritati, obiectii?
Lege neconstituțională = lege nulă
"Procedura de internare nevoluntară -sancțiune privativă de libertate ce încalcă prevederile Constituției României și constituie lipsire de libertate în mod ilegal- se aplică numai după ce toate încercările de internare voluntară au fost epuizate și în condițiile în care un medic psihiatru abilitat -instituție care nu are competența de a aplica o sancțiune penală și nu are dreptul de a dispune durata unei sancțiuni privative de libertate sau de a influența decizia unei instanțe-, constatând că persoana suferă de o "tulburare psihică", apreciază că -face o profeție- : a) bla, bla...
Ok, haide sa scurtam discutia pentru ca este evident ca nu ajungem nicaieri.
Folosesti cuvinte ca "neconstitutional", "sanctiuni penale", etc, dar in realitate nu intelegi nimic legat de lege, Constitutie, competentele institutiilor sau cum functioneaza colaborarea dintre acestea.
Iti propun insa urmatorul scenariu simplu: Un om care trage dupa el un caine mort legat de o sfoara intra in curtea scolii si incepe sa fugareasca copii cu un topor strigand "copiii lui Satan trebuie sa moara".
Cum propui sa se procedeze cu acest om?
a) Sa fie lasat in libertate
b) Sa i se obtina acordul de a fi internat
c) Sa fie retinut, examinat si internat fara acordul lui
Nici nu iei în considerare ca variantă sancțiunea prevăzută de Codul Penal, deci se vede treaba că tu nu înțelegi nimic legat de legislație și Constituție. Dacă un om comite o infracțiune nu poate fi sancționat decât conform încadrării penale a acesteia. Internarea este pe dinafară, nicăieri în Codul Penal nu se prevede sancțiunea cu așa ceva întrucât s-ar încălca prevederile constituționale; și cu asta am încheiat discuția.