Debitorul putea să ajungă în acest apartament prin moștenire propietar pe 3/20.
Dta dacă câștigi licitația, dacă nu există o partajare, ceea ce nu se poate, căci eu nu cred că o cameră are doar 3/20. Astfel devii propietar pe 3/20 din toate camerele, baie, bucătărie, hol teren, etc.
Cum poți folosi 3/20 din ele, după ce le obții, nu îmi dau seama.
le poți vinde eventual propietarilor car dețin cele 17/20 din el.
Cota de 3/20 se refera la intregul apartament si reprezinta doar 15% din apartament, este foarte putin si nu cred ca merita cumparat.
În plus acea diviziune per 20 indică un număr mare de alți copropietari cu care trebuie să te înțelegi apoi, indiferent ce vrei să faci cu el.
Da, stiu asta, desi ar mai putea fi chiar si un singur alt proprietar, care sa aiba cota de 17/20.
Sincer, nu m-aș băga de bunăvoie într-o chestie atât de complicată nici să mă pici cu ceară.
În primul rând, ție îți revine 3/20 din tot ceea ce formează acel imobil. Nu-ți revine o cameră anume, o debara anume sau un anume petic de teren, ci 3/20 din total, nedefiniți fizic.
Va trebui să te pui de acord cu cei care dețin 17/20 din apartament pentru absolut orice vrei să faci acolo. Iar dacă ei nu vor fi de acord să folosești nimic, nu vei putea să folosești nimic. Dacă nu sunt de acord să locuiești într-o cameră, nu te vei putea folosi de ea, în ciuda faptului că deții 3/20.
Iar singura formă de valorificare a investiției este vânzarea, pentru care evident că trebuie să te pui de acord tot cu ei. Dar cine va cumpăra un apartament în care există un drept de habitație pe o cameră?