| Yparisa a întrebat:

Daca îți pierzi certificatul de naștere, cât durează sa ți se elibereze altul? Și ce trebuie sa faci?

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Trebuie sa mergi personal la Evidenta Populatiei unde apatine localitatea unde TE_AI NASCUT.
Trebuie sa ai catea de identitate la tine, completezi o cerere si platesti taxa de timbru cerut.
Teoretic, certificatul duplicat se poate elibera chiar in ziua cererii sau a doua zi lucratoare. Practic, fiecare centru procedeaza cu termene diferite.

| mi25 a răspuns (pentru Bula):

N-are de a face Evidenta Populatiei cu Certificatul de nastere. Evidenta acestora se tine de Biroul de stare civila, la orase si de secretar, la comune. Unele comune au persoane desemnate pentru acest lucru.

| Bula a răspuns (pentru mi25):

Nu stiu.
La noi, biroul de stare civila, evidenta populatiei si decesele au un hol comun.
Municipiul este resedinta de judet.

Au un hol comun, dar sunt birouri diferite.

Si inca ceva: toate cele trei enumerate de tine sunt compartimente ale primariei.

| mi25 a răspuns:

Si asta inseamna fals in acte publice.

Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns (pentru DracuIa):

Stii care-i diferenta intre tine si politician? El incalca legea si nu pateste nimic, iar tu, daca o incalci intri la puscarie.
Acum in mod serios: intrebarea era pentru a obtine un document legal, nu unul fals.

| mi25 a răspuns (pentru DracuIa):

Pana iti gasesti nasu'. Am mai cunoscut asemenea viteji si apoi privea cerul printre gratii.

| Yuoia a răspuns:

Mergi la Primaria unde locuiesti. Indiferent unde te-ai nascut. La serviciul "Stare civila", sectia "nasteri". Declari ca l-ai pierdut. Stiu ca trebuie declarat pierdut si in Monitorul Oficial. Dar iti vor spune ei exact cum procedezi.
Apoi, primaria unde te prezinti, va cere de la locul nasterii tale un nou certificat. Cand e gata te cheama sa-l ridici. Aici nu dureaza mult. Cred ca mai mult dureaza la Monitorul Oficial.