N-are nici un rost sa repet aici toate argumentele juridice, morale si religioase contra pedepsei cu moartea, le gasesti pe mai multe site-uri de pe internet.
Vreau doar sa repet un singur argument dintre acestea: eroarea judiciara. Inca sunt destul de multe erori judiciare si pedeapsa cu moartea, odata executata, este ireversibila. Ce ne facem apoi cu cei care au gresit, ii omoram si pe ei?
Wow, inca un destept care crede ca el stie toate lucrurile si doar pentru ca le gandeste el, trebuie sa fie corect . Einstein se numesc regulatii europene si drepturile omului, e multa logica si filosofie in aceste lucruri, impulsul tau emotional e inutile, degeaba omori o persoana, caci asta nu v-a afecta viitoarele persoane care vor omora, fiecare cand se gandeste sa faca o chestie, ori accepta consecintele, ori se gandeste ca le ocoleste, deci nu ar face nici o diferenta.
Pentru ca nu-i omeneste sa introduci o pedeapsa capitala, doar pentru ca asa gandesc unii.
Exista puscarie pentru cei certati cu legea si este mai corecta, pentru ca cel vinovat simte pedeapsa pe viu.
Am incercat sa raspund mai pe intelesul tau, mai tarziu, cand vei creste, vei intelege tu de ce nu se pot da legi dupa cum vrea unul si altul.
Peste tot in lume oamenii sunt in stare sa omoare si pentru mai putin de atat...
Moartea nu se plateste cu alta moarte. Am depasit, chiar si in Romania, perioada evului mediul.
Pentru ca...
*daca ucizi un ucigas nu esti si tu un ucigas la randul tau? ...si mainile tale se pateaza cu sange la fel cum sau patat ale lui...nu prea e o diferenta...in plus chestia cu "omoara criminalul" e un fel de "labirint", de "cerc"...totul se repeta...
*pentru ca ucigand aceea persoana (ucigasul) ii faci un favor(intr-un fel,depinde de caz) si nu il mai lasi posibilitatea sa simpta PEDEAPSA propriilor greseli...
*un alt motiv este faptul ca nu ii mai oferi sansa sa REGRETE(si da, stiu ca regretele nu ajuta mortul sa revina la viata, dar totusi...), de asemenea nu mai are sansa sa REMEDIEZE ceva, sa se schimbe(daca e posibil)...
LanguageMaster întreabă:
andreii2 întreabă: