anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca m-am debransat, mai trebuie sa platesc 50 RON la intretinere numai pentru faptul ca trec tevile prin casa, chiar daca nu mai am calorifere?

5 răspunsuri:
| hândel a răspuns:

Ce prostie treaba cu tevile care-ti trec prin apartament. Cate caldura dau alea? Da sa vina si sa le taie ca nu tin mortis sa le pastrez, odata debransat nu ma mai intereseaza de ele, nu? Eu am caldura termica in anotimp racoros cu reducere deci imi convine, dar daca as fi in situatia ta i-as invita sa-si ia tevile ca n-as plati NIMIC. Si la intretinere mi-a venit acum in loc de vreo 40 lei apa, mi-a venit 160 lei. Astia baga pierderile din teren la mine pe factura? Ha! Sa fraiereasca altii ca la mine nu-i loc. Uneori mi-e scarba de ROMANI. NU TE LASA si nu plati nimic. Eventual sa imbrace tevile-n ciment sau... sa-si ia bani de lux personal din munca nu hotii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Da, se consideră că primești în continuare căldură de pe coloana comună a blocului.
Pa, pa.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din pacate, legea e facuta ciudat, stramb si neclar. Trebuie sa platesti, pentru tevile care iti trec prin casa (scrie in lege) o valoare care nu este precizata de lege si nici modul ei de calcul. In principiu, Adunarea Generala a Proprietarilor voteaza o formula de calcul (de obicei un procent, cuprins intre 5 si 10% din valoarea facturii) care se imparte la toate apartamentele (cu sau fara centrala termica, debransate sau nu). In plus, trebuie sa platesti si o parte din caldura consumata in spatiile comune (holuri, uscatorii, spalatorii, spatii tehnice). Totusi 50 de RON mi se pare mult. Adica la noi in bloc (unde o calculez eu), un apartament cu doua camere debransat a platit maxim 30 de lei in luna ianuarie (in care a fost factura la incalzire cea mai mare).

Shin
| Shin a răspuns:

MI s-ar parea normal sa-ti plateasca ei tie, ca trec tevile pe la tine prin casa tongue Si daca stau sa ma gandesc... tu le intreti, nu ei tie happy
Legea noastra... no comment
Shin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu platesti nimic, mai ales daca le-ai izolat prin infasurare (ca sa zic asa). Ideea e ca noi cu centrale le incalzim peretii celor fara.