Este foarte simplu si pot fi 2 situatii:
-In timpul vietii ii doneaza apartamentul numai fiului, prin contract de donatie incheiat la un notar public.
-Ii lasa mostenire apartamentul numai lui prin testament.
Doar prin "act de mostenire" poate sa-i lase apartamnetul, care nu poate fi atacat de sotia fiului sau de copii lui.
Ce poate face mama? Sa ii dea cadou acel apt, sau cum se spune donatie, deci daca fiul ei este deja casatorit, iar ea ii doneaza ceva, casa, aptm etc, in cazul unui divort de nevasta lui, acel aptm va ramane numa a lui, deci nevasta absolut nimic, indiferent citi ani sta cu respectivu.
La donatie si daca cel care a primit donatia decedeaza, acel aptm nu-i va reveni lui nevasta lui, se va duce la familia lui aia frati, surori, mama/tata.
Deci Cel mai indicat este sa faca donatie, mai bun ca donatia nu este altceva.
Orice donatie, indiferent citi ani de casnicie ar avea cineva, nu se imparte in caz de divort, acele lucruri sunt doara a celui care le-a primit.
In cazul in care are copii, lucrurile se schimba, atunci daca sa spunem ca ar divorta, acel aptm revine cui spune judecatorul, uneori poate sal dea afara pe tata si sa lase pe mama si copiii.
Dar in cazul tau, donatie, nevasta aluia nu va avea niciodata nici o bucatica din acel aptm, asta daca nu va face copii.
In rest act de vinzare, sau mostenire sau alte metode, acolo nu merge, stai ca nu vreau sa o trec nu tine de tine sa treci sau, sa nu treci pe cineva in acte, tine de ce spune legea.
Trebuie sa menționeze acest lucru când face actul pentru a nu o include și pe ea.