Singura consecinta este ca ti-ar putea fi mai greu la o eventuala angajare, mai ales daca iti vor cere referinte de la actualul loc de munca. De regula nici un angajator nu vrea sa se incurce cu unul sanctionat disciplinar la locul de munca anterior, chiar si pentru absente nemotivate.
P.S. Contractul nu "se rupe" ci se desface.
Chiar daca noul angajator nu iti cere recomandari articolul din codul muncii aferent abaterii disciplinare este mentionat in nota de lichidare pe care orice nou angajator ti-l va solicita. Iti propun in schimb sa incetezi contractul prin demisie sau prin acordul partilor si la cel din urma poti negocia cu angajatorul micsorarea perioadei de preaviz. Indiferent de nemultumiri te sfatuiesc sa lasi loc de buna ziua oriunde deoarece nu se stie cand iti vor mai trebui diverse documente de la ei sau cu cine dintre fostii colegi sau sefi vei mai colabora in viitor la alte joburi.
Sunt in perioada de proba si ma gandesc sa nu ma duc doar in varianta in care nu vrea sa-mi dea numarul de inregistrare
Daca esti in perioada de proba, conform codului muncii poti renunta oricand fara sa stai in preaviz.
Mentionez ca sunt in perioada de proba si intreb in eventualitatea in care angajatorul nu vrea sa-mi dea nr de inregistrare deoarece am lucrat doar 2 zile
Si de ce n-ai spus asta de la inceput?
In perioada de proba poti sa-ti dai demisia printr-o simpla notificare, nici macar nu este nevoie sa o motivezi si nu se poate lua impotriva ta vreo masura disciplinara.
Conform Codului muncii, citez:
"ART.31. (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2)Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
(4)Pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă."