| dave56460 a întrebat:

Daca Microcar-ul meu prinde 55 kmh am voie pe autostrada cu el? Daca da, as incurca mult daca m-as duce pe banda 1 cu el?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Conform legii ai voie, dar cu masinuta aia mai mult incurci circulatia, eu n-as circula pe autostrada cu ea. Sa vezi cand trece un tir pe langa tine, e periculos si s-ar putea sa zbori.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai voie.
Conform OUG nr.195/2002, rep. în 2006, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
"ART. 74
(1)Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice şi mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere şi a maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h."

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te lua dupa Jassmina! Ca in multe cazuri abereaza. Si cand ii spui asta te blocheaza.

| Violleta2022 a răspuns:

Categoric NU!

| dave56460 explică (pentru Violleta2022):

De ce mai exact?

| Violleta2022 a răspuns (pentru dave56460):

Fiindca legea spune ca nu poti circula pe autostrada cu biciclete, caraucioare, masinuite, tractoare, utilaje agricole si forestiere si nici masinute care nu pot depasii 50km pe ora, deoarece incurca circulatia si nu au voie.
Pe autostrada se circula cu atovehicule care au putere si prind viteze de peste 100km la ora, ceea ce microcar-ul tau nu poate, deci este total interzis fiind total inadecvat pentru asemenea sosea.

| Yuoia a răspuns:

Nu ai voie.

Întrebări similare