Eu stiu ca este o OUG si ca a fost aprobata de Guvern miercuri 19.03.2009 dar nu am gasit inca pe net (la Min Muncii. sau pe site-urile de legislatie)nici un numar al ei, si nici precizari de cand intra in vigoare. Daca afla cineva mai repede vreau si eu raspunsul!
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, adoptata in sedinta Executivului din 18 martie 2009, a fost publicata miercuri, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 186.
OUG nr. 28/2009 prevede prelungirea cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj. Astfel, persoanele ale caror raporturi de munca sau de serviciu inceteaza dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj.
De asemenea, pentru somerii care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni, de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.