anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca o persoana care locuieste singura moare de batrenete si nu are cine sau nu vrea nimeni din familie sa o inmormanteze (are si copii, urmasi dar locuiesc altundeva). Cum se procedeaza?
Nu are asigurare de aia cum au batranii dar detine cont in banca cu bani si proprietate. Ma gandesc ca ca vine primaria si-l inmormanteaza, dar cum isi vor recupera costul inmormantarii? Iar averea persoanei daca nu are testament, trec la urmasi in functie de rudenie?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Primaria va recupera banii de la mostenitori, dupa ce se va face procedura succesorala.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Averea, da, trece la urmasi, conform legii.
Primaria isi poate recupera banii, in functie de cum il duce mintea pe juristul care se va ocupa de acest lucru.

| SilentRain a răspuns:

Se primește un mic ajutor de înmormântare de la stat, persoana în loc de înmormântarea e incinerat '
Bani de la stat rămân la primărie

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se taie serviciile si ori banca ori familia cheama pompierii sa sparga usa cand nu raspunde la telefon. Se ia corpul si nici autopsie nu se face fara cerere. Il arunca in incineratoriu

| oz_1736 a răspuns:

Este un ajutor de inmormatare de la stat in jur de 4200 lei, parca. O inmormanteaza primaria si nu mai incaseaza nimeni banii. Averea o impart rudele, de obicei copiii

| SkateFunk a răspuns:

Eu sincer am auzit ca daca nu ai loc de veci, adica daca nu cotizezi pentru un loc de veci cand esti la pensie, atunci cand vei murii, vei fi pus lalolta cu cadavrele/mortaciunile altorawinking mi se pare corect oricum pana la urma si iohanis e doar viermi

| anonim_4396 explică (pentru SkateFunk):

Damn, intrebarea e de peste 1 an, cate s-au intamplat intre timp Pfoai. Cand mor vreau sa ard