| ElonMasc a întrebat:

Daca o persoana pune mana pe organele intime ale altei persoane (fara ca a doua persoana sa vrea), se incalca vreo lege?

Eu as fi zis ca e hartuire sexuala, dar in lege scrie ca este hartuire sexuala doar daca se "pretind favoruri sexuale", ceea ce nu se intampla in ce am intrebat.
Ceva pare ca nu e ok cu legislatia din Romania sau nu stiu eu sa gasesc.

10 răspunsuri:
| iulia0514 a răspuns:

Oricum e hartuire sexuala! Trebuie făcută reclamație la politie

| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns:

Este ceva foarte bolnav sa faci așa ceva niciun om de pe fața pământului normală și sănătos nu ar face vreodată așa ceva. Trebuie urgent reclama spus la poliție astfel de oamenii nu trebuie lăsați în libertate sunt în stare de orice nenorociți ăștia.

| darrio2007 a răspuns:

Este hartuire sexuala. Se pretind favoruri sexuale chiar si prin acest gest.

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu știi să interpretezi legal textul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca fapta este comisa in public ar putea fi infractiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, conform Codului penal, citez:
"ART.371. Tulburarea ordinii şi liniştii publice  
  Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

| EliLeli a răspuns:

Depune plangere la politie.

| RAY a răspuns:

Dacă tu faci asta unei fete e hartuire sexuala, dacă ea îți face e binecuvântare divina, daca vb de hartuire din partea unei fete rade toți de tine, egalitate de sexe ce sa faci

| mi25 a răspuns:

Daca fapta nu este repetata, nu se considera hartuire. Citeste dex-ul sa vezi ce inseamna hartuire. Chiar si verbal, daca cineva propune altei persoane o relatie intima, dar doar o singura data face acea propunere, nu se numeste hartuire.

| Violleta2022 a răspuns:

Se cheama "molesterae sexuala" si poate fii arestat si pedepsit aspru de lege cu amenda sau chiar inchisoare.
Daca persoana este minora, atunci se poate considera si pedofilie...