| bnj a întrebat:

Daca pe TPU.ro punem intrebari in LIMBA ROMANA, haideti sa si sanctionam greselile din intrebari (sunt o sumedenie). Am lua un pic rolul de profesori, dar ce parere aveti?
NB: Poate sa raspunda oricine, indiferent de parerea sa, oricat de stupida ar parea, nu judecam (prea tare).

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

De cate ori am incercat sa fac asta, m-am trezit ca mi s-a respins raspunsul "pentru ca nu corespunde regulilor site-ului". Am presupus, deci, ca cineva, acolo sus, vrea sa lasam agramatii in bezna lor, pentru ca altfel scade traficul.
De ce crezi ca multi dintre userii inteligenti au ales sa nu mai intre pe TPU? Pentru ca, la un moment dat, ti se face lehamite sa tot fii injurat pe privat si nu numai pentru ca ai "indraznit" sa corectezi diverse elucubratii agramate.

17 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Cand rezolvati problema dati un PM ca sa revin si eu pe site, sa fiu iar activ asa cum am fost anul trecut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum sa le sanctionam? Cu ironie?
Si de ce doar pe cele din intrebari? Raspunsurile sunt si ele pline de greseli!
Asta e teren minat, majoritatea conteaza!
Voi urmari evolutia lucrurilor aici!

| AllenTJ a răspuns:

Aprob happy sunt mult prea multi copii care nu le au deloc cu scrisul happy

| Razvan a răspuns:

Si daca le atragi atentia ca gresesc iti ei "stupid"laughing
Sunt atatea greseli gramaticale incat nici nu zici ca e vorba de lb.romanahappy
Ar trebui totusi sa ne citim de doua ori raspunsurile inainte de a le publica
Si eu mai fac greseli ca na, dar ma bucur cand mi se atrage atentia pentru ca a doua oara sa nu mai fac aceeasi gresealahee hee

| Alina a răspuns:

Ai mare dreptate... unele intrebari sunt deplorabile din punct de vedere gramatical, chiar uimitoare laughing. Eu am raportat cateva si o s-o mai fac, pentru ca atata timp cat suntem romani macar pretentia de a stii sa vorbim romaneste ar trebui sa o avem.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Simt ca rolul TPU este de a ajuta, nu de a sanctiona.

| pepe a răspuns:

Pot fi semnalate greşelile, dar sunt tratate cu indiferenţă şi ''stupid'', ţoţi mai greşim câteodată(a greşi este omeneşte), dar greşelile persistente sunt deranjante.
Ar trebui să le dăm un vot de blam şi să nu mai răspundem întrebărilor cu greşeli ortografice, dar totdeauna se va găsi cineva care vânează puncte în ierarhia TPU.

| CosteaVlad a răspuns:

Greselile din intrebari de cele mai multe ori se strecoara fara sa vrei, din cauza faptului ca tastezi prea repede, oboseala, neatentie, etc. (cele gramaticale). Recunosc ca si eu, desi incerc sa fac tot posibilul sa scriu corect, sa ma exprim cum trebuie, sa nu fac repetitii, sa nu pap si sa incurc litere, si tot tacamul, uneori mai dau rateuri, mai imi scapa o cratima, una alta, ce sa faci, greseala-i omeneasca; Insa rateurile de logica, sunt si ele prezente in multe din intrebari, pe care cand le citesti te doare mintea, si nu prea sunt de acord cu ele sincer si pe bune. big grin.
Am intrat acum vreo 2 ore pe blogul TPU si m-am uitat pe listele cu cele mai stupide intrebari respinse. Am ras cu lacrimi de ce-am vazut acolo. Am constatat inca odata ca mare-i gradina lui Dumnezeu, si ca multi ii sar gardul. laughing

| Barajag a răspuns:

Mda, greseli sunt destule, eu nu vreau sa fiu ironica cu nimeni, insa noi cei mai mari nu ar trebui sa-i certam pe cei mai mici, pentru ca si noi am fost la fel ca ei. M-as simti prost sa corectez pe altulbig grin
Din partea mea fiecare poate sa critice pe cine vrea, insa eu nu am puterea sa fac asa cevahappy

| bluerose a răspuns:

Sunt perfect de acord, nu cred că ajuta pe nimeni sa se dea raspunsuri pe "bâjbâite" pentru ca unele intrebări sunt cu greu ghicite. Si parca cu cât este intrebarea mai agramata cu atât se inghesuie mai multi sa dea raspunsuri.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Vrei sa faultezi traficul pe site? laughing Sau creezi un mic cerc "elitist" care sa-i ia la sictir pe agramati? Cred ca majoritatea ar renunta mai degraba la TPU decat sa se puna pe studiu...si oricum frumusetea unui loc populat sta si in varietate. Toleranta, stapane! big grin

| madalina_8123 a răspuns:

Sincera sa fiu, nu am nici o luna de cand intru pe TPU, dar am citit destule chestii care nu numai ca-s gresite dpdv gramatical, dar nu au o exprimare coerenta, logica. Mi-ar placea sa putem ajuta pe cei ce nu le prea au cu lb romana, in general, dar nu vad cum pentru ca, intr-adevar, cristacheceliute are dreptate ca majoritatea celor "sanctionati" ar prefera sa nu mai intre pe TPU decat sa se puna pe invatat. In incheiere nu ma pot abtine sa nu corectez o greseala frecventa pe care am gasit-o si in raspunsurile de la aceasta intrebare: verbul "a lua" la persoana a II -a singular, timpul prezent nu e " tu ei" ci "tu iei". Ei = pronume personal, persoana a III-a plural ori interjectie (dupa caz).

| bnj explică:

@ brigaela: exact asta vreau si eu cu propunerea mea: sa ajutam. Daca un om este sanctionat, macar isi pune problema cu ce a gresit, deci va incerca sa se schimbe un pic.

| Cryssy a răspuns:

Pai ai dreptate dar nu prea avem ce face...

| EUSIATIT a răspuns:

Ai dreptate. Dar nu putem sa gindim s au sa vb toti perfect gramatical nu? Pe mine nu ma deranjeaza acest aspect ci modul de a ironiza. si acei copii multi care pun intrebari [teme] pentru scoala si fff multi sunt si de virste fragede care i intereseaza mai mult [tema= sex] atit. Ce fel de generatie este? aeu sunt putin mai mare sau pou sp ca mare incepe cu 5 oare am loc in acest site? multumesc

| lplostonyou a răspuns:

Da sigur, mai ales daca cauti nod in papura, sau esti cadru didactic? conteaza scopul nu mijloacelehappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Una buna