| PringAloe a întrebat:

Daca primesc pensie de la un stat european care nu este România trebuie să declar veniturile la anaf? Sau trebuie să le declar in tara de la care primesc pensia? Tin sa mentionez faptul că în țara respectivă nu mai am niciun bun, cont bancar etc

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Raspunsul corect depinde de faptul daca in tara respectiva pensia se impoziteaza sau nu si daca tara respectiva are sau nu are un acord privind dubla impozitare.

| PringAloe explică (pentru Ioandelasal):

Pensia cred ca se impoziteaza direct de la ei... tara este Italia, tot ce stiu este ca in esti obligat sa declari veniturile in cazul in care intr-un an ai venituri mai mari de 3000 euro sau 8000 (asta nu mai stiu sigur) pensia respectivă intra direct pe un cont din românia.

| Ioandelasal a răspuns (pentru PringAloe):

Daca pensia se impoziteaza acolo si tara este Italia atunci pensia nu mai trebuie declarata in Romania.

Bula
| Bula a răspuns:

In UE este conventie de dubla impozitare - adica daca platesti impozit intr-un stat, nu mai trebuie sa platesti si in altul.
Pensiile se platesc net (in cont sau in numerar) in toate tarile UE, chiar daca sunt impozitate.
Ca urmare, nu trebuie sa declari pensia ca "venit realizat" la ANAF, nici la organele fiscale din alta tara UE, doar sa indici unde sa-ti trimita banii.

| mgtow a răspuns:

Nu trebuie sa declari la anaf

| Lukasssz a răspuns:

Nu

| Kamiyashiro a răspuns:

Pensia nu este venit realizat.