| Utilizatoare123 a întrebat:

Daca Rusia cucereste parti din Ucraina sau chiar tot statul in intregime, locuitorii acelui stat vor fi obligati sa vorbeasca limba rusa? Vor fi deportati? Sau nu e cazul?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va fi cam ca in toate statele care au minoritati, limba rusa va fi limba oficiala dar, probabil, va fi tolerata si limba ucraineana.
Posibil sa fie deportati unii ucraineni, respectiv opozantii mai indarjiti, dar nu pot fi deportati toti.
De altfel deportarea a fost o constanta in politica Rusiei tariste, a URSS si a Rusiei actuale.

Bula
| Bula a răspuns:

In TOATE tarile din lume, cetatenii sunt obligati sa unoasca limba oficiala.
Deportarile sunt forme mai severe de inchisoare si se aplica doar in cazul cand delicventii se vor a fi plasati in zone putin locuite.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai se intampla asta deja.
Da, sunt fortati sa vorbeasca rusa, sa foloseasca rubla, sa aiba pasaport ruses si unii neascultatori vor fi si deportati

| mihai69 a răspuns:

Da și da
Doamne ferește!

| mODIN a răspuns:

Donbas si Crimeea au avut mereu o populatie predominant vorbitoare de rusa. Nu stiu exact ce intelegi prin "obligati" sa o vorbeasca. Da, zonele alea vor avea canale de televiziune, educatia, legislatie, publicatii in rusa. Dar nu-ti imagina ca o sa stea pe strada armata si cum aud un Як справи in ucrainiana incep sa traga in popor.

Cine sa fie deportat si unde?

| KovacsB a răspuns:

Daca ascult un rus si un ucrainian nu fac diferenta si atunci de ce sa-mi bat capul?
Stii cum se zice cainele moare de drum lung.

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns:

Ba frate da eu nu inteleg de ce tot ne freaca pe noi romanii de ce fac aia? Pe mine personal ma doare fix in pl de ucraina de rusia, de israel si de palestina.De ce ne tot freaca mereu de altii? Asa si iohannis s-a tot implicat in ajutorul ucrainei, da-i ba in ***, cand o sa ajungem noi sa depindem de cineva nimeni nu o sa ne ajute, tocmai ca ratatu ala de ucrainean a inceput sa latre impotriva romaniei acum cateva luni, daca nu se baga iohannis sa vezi ce mai latra ala.Hai sa ne vedem de tara noastra si de probleme noastre dracu ca noi daca stam si ne gandim avem probleme serioase de care sa ne ocupam de faptul ca tara asta nu mai are nimic ce sa produca bani si de aia taxele si impozitele au devenit asa mari, iar salariile sunt asa de cacao.