Pentru a fi valabil, si a putea fi inscris in CF dreptul de proprietate pe numele cumparatorilor, un contract de vanzare-cumparare a unui teren trebuie incheiat in forma autentica, la un notar public. In fata unui avocat poate fi incheiat doar un antecontract sau o promisiune de vanzare.
Cu atat mai putin este valabil actul in care un cumparator a semnat in locul altuia, care nu a fost prezent, fara o procura speciala, aceasta inseamna fals in acte sub semnatura privata si este infractiune. Ma mira ca un avocat a permis aceasta.
Actul respectiv poate fi anulat, printr-o actiune in justitie, de cel in numele caruia s-a semnat, repet, doar daca cel care a semnat nu avea o procura speciala din partea celui pentru care a semnat.
Nu a avut nici o procura cel care a semnat, si a fost inscris in cartea funciară de catre avocata
In CF poate fi inscris si antecontractul sau promisiunea de vanzare, dar nu poate fi inscris dreptul de proprietate.
Dar a fost înscris in CF de catre avocat cu dreptul de proprietate a celor 4 persoane iar de semnat au semnat doar 3, contractul a fost inscris prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabilă chiar daca au semnat doar 3...
Incepi sa revii la normal, n-ai spus de la inceput de hotararea judecatoreasca. Dreptul de proprietate a fost inscris in baza acestei hotarari si nu in baza actului facut in fata avocatului, acela a fost, asa cum ti-am spus, doar un antecontract.
Si la proces ce a spus cel care n-a semnat?
Acea "alta persoana" avea imputernicire pentru a face tranzactia in numele cumparatorului?
Classiffied întreabă: