April
| April a întrebat:

Daca s-ar pune in discutie aceeasi problema politico-sociala, ce tip de discurs te-ar convinge? Cel al lui Gabriel Liiceanu sau cel al lui Mircea Badea? Argumentati.

Răspuns Câştigător
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Sigur Mircea Badea, in afara de ce au spus Nogod si Flav as spune ca Badea stie sa-si atraga publicul si spune lucrurilor pe nume, nu ocoleste adevarul si da toate cartile pe fata. Da, este adevarat are si defecte(sper sa nu se supere dna Carmen Bruma pe mine). Unul din defectele lui ar fi ca isi expune foarte multe pareri personale si nu trateaza mereu obiectiv lucrurile(acest defect ar putea fi de folos multora, exprimarea propriei pareri da dovada de caracter si dezvaluie inteligenta)Este si normal sa exista opinii pro si contra, poate amandoi sunt oameni valorosi, dar unii il prefera pe Liiceanu altii pe Badea. Sper ca aceasta simpla intrebare sa nu mai creeze alte scandaluri.
big grin Pro Liiceanu+Pro Badea=peace big grin

14 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Mircea Badea. Pentru ca Mircea Badea e genul care iti spune intr-o singura fraza ca va aparea problema (chiar daca nu ofera si o solutie), pe cand Liiceanu e genul care iti explica doua saptamani dupa ce a aparut problema care au fost cauzele care au dus la aparitia ei si de ce nu au putut fi dinainte prevazute. In plus Liiceanu o fi el inteligent, insa nu mi se pare chair atat de sclipitor pe cat este considerat.

| Flav a răspuns:

Elene, daca ai o parere, argumenteaza-o pe a ta si lasa ironiile astea ieftine. E problema altora daca Badea e un personaj pozitiv si atrage prin felul lui de gandire; adolescentilor si tineretului le place de Badea datorita felului lui deschis, sincer care da cartile pe fata, un lucru mai rar in ziua de azi fiindca fiecare se abtzine ca sa nu intre in conflicte si razboaie politice.Noul val vrea schimbari, alte atitudini, mentalitati pe care ''dragul tau Mircea'' le spune fatzis si le etaleaza astfel incat omul sa-si dea seama ca aceste idealuri sunt departe de noi, idealuri ce ar trebui sa fie simple realitati.Si acum, ca sa ma cobor la calitatea comment-ului tau : '' Vai, scuza-ma ca am jignit conceptiile varstei a 3, mii de scuze! ''

Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Mircea Badea!
E suficient de inteligent cat sa aiba un discurs argumentat, scurt si la obiect!
Se spune ca un discurs "ascultabil", trebuie sa aiba doua caracteristici: prin comparatie cu fusta unei femei --> suficient de scurt, cat sa trezeasca interesul, suficient de lung, cat sa acopere continutul!

| elena a răspuns:

Sigur Liiceanu...

Badea inca mai copilareste si gandeste tot asa...

Vai, cred ca am jignit o multime de copii... mii de scuze...

| psiholoaga a răspuns:

Badea cred. Imi imaginez ca ar avea un discurs mai putin plictisitor si scortos. La liiceanu as adormi pe masa. Concluzie: nu e important mereu mesajul, mai conteaza si cum il prezinti.

| petru a răspuns:

vedeti, dumneavoastra,
sunt un om de moda veche( varsta/instructia daca nu-i cu suparare si educatia )
Insa
_ liiceanu este un impostor/semidoct/si un oportunist, in fond are o structura politicianista si de loc POLITICA, In 1990, M.Hurezeamu m-a intrebat daca consider ca Liiceanu este un om politic, la care fires c era sa-i spun "ia fugi de aici Mihaita, asta-i un...""
_in cele ce-l priveste pe simpaticul M.Badea, da, trebuie sa recunosc ca are un stil propriu, chiaraparte si incisiv, insa cum oare sa-mi admit, nu-i asa chiar eu, ca are un discurs politic, fara a ma cufuna in eroare/partinire, desi cinstit imi este mult mai placut decat demagogul Liiceanu.
Desigurnu voi alege caci ar insemna sa-l pun in inferioritate chiar arta Discursului sau/si Elocinta, totusi il avem pe Cicero, si de ce nu pe Nae Ionescu.
""Elocinta, capacitatea care face pe ascultator sa uite de sine si sa-i transmita fiorii, ascultand un discurs, ba chiar sa si doreasca de a participa la chemarea vorbirii frumose si instructive, apartine inteleptilor si nu vorbitorilor de duzina din pietele publice. Discursul ridica, chiar daca si palavrele plac mutor ascultatori, de ocazie!"" ( Aros din Milet)
sunt de acord.
Liiceanu, Patapievici, Dinescu si altii asemenea lor, palavragesc slujind.
Adevarat este, ca simpatiul M.Badea, macar spune lucrurilor pe nume, si este el insusi in toate spunerile amuzanta si desigur instructive, ale Domniei Sale
zic eu, petru b./Cluj

| Parintele a răspuns:

Mircea Badea.Este oarecum pragmatic si la obiect si spune lucrurilor pe nume.Partea proasta ca are niste scapari intolerabile.

| selef a răspuns:

Mircea Badea este mai popular. Liiceanu vorbeste vorbe.

| J7anine a răspuns:

Liiceanu, pe Badea nu-l suport :p

| shadovv a răspuns:

Nu stiu daca m ar convinge vreun discurs. Gandesc tot ce s ar spune si apoi as asimila chestiunile demne de asimilat. Totusi cred ca il prefer pe Liiceanu pentru faptul ca stie filozofie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unu: cine e Liiceanu? Doi: sunt destul de citit si de matur, incat sa am incredere in ceea ce gandesc eu, nu am nevoie de nimeni care sa imi impuna o credinta sau alta. Sa inteleg ca ambii sunt reprezentativi pentru tine? Nasol.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gabriel Liiceanu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar cum de i-ai gasit tocmai pe astia? Nu mai erau alti saltimbanci?

| sorinho a răspuns:

Badea spune tot ce trebuie intr-o propozitie... scurt si la obiect. Dupa aia trebuie sa se explice jumatate de emisiune sa inteleaga si maimutele de la CNA.

Întrebări similare