| Aoxkajcjw a întrebat:

Daca s-a maritat cu cineva si sa zicem ca nu mai merge, dupa un timp trebuie sa facem jumi juma totul? Sau cum sta treaba tot ce a fost procurat in timpul casniciei sau? Si in ce situatii NU se face jumi juma

6 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

La divort se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei (nu si cele dobandite inainte de căsătorie). Mostenirile si donatiile sunt bunuri proprii si nu intra la impartire chiar daca sunt dobandite in timpul casatoriei.
Pentru cine nu vrea sa imparta bunurile la divort exista posibilitatea de a face un act prenupțial la notar prin care hotarasc ca tot ce dobandesc in timpul casatoriei e bun propriu.

| anonimuIl a răspuns:

Ce e luat înainte de căsătorie rămâne după divorț celui care a avut.

| IceRope a răspuns:

Mi-am scrântit ochii încercând să citesc ce ai postat. Ce zici, mai editezi sau?

| bookofknowledge a răspuns:

Ok, in primul rand, maritat nu marit, si daca nu ati semnat document care stipuleaza ca va pastrati bunurile (un regim matrimonial) dinainte de casatorie, atunci da faceti jumi juma, in caz contrar,(in care ati semnat un contract matrimonial, atunci depinde de cum v ati decis sa impartiti in acel contract)
http://www.coupleseurope.eu/......ial%C4%83/
A trebuit sa caut pe net, deoarece nu cunosc nimic din acest domeniu.

| deea26021990 a răspuns:

Buna, in caz de divort vor intra la partaj bunurile dobandite in timpul casatoriei. Ca un pont: atata timp cat puteti demonstra cu facturi pe numele dvs ca acele bunuri va apartin, acelea nu vor intra la partaj, indiferent cine a platit pentru ele. Sa va dau un exemplu: mergeti la Dedeman si cumparati o canapea pe care o plateste sotia/sotul cu bani cash, insa pentru intocmirea facturii dvs dati buletinul si factura este pe numele dvs. Atunci, cu acea factura veti face dovada ca e a dvs si nu va intra la partaj, chiar daca, in realitate, a platit sotia/sotul!

Ideea e ca trebuie sa strangeti facturile pe tot ce va apartine/cumparati!

Ce nu va intra la partaj, sunt bunurile dobandite prin mostenire. De exemplu, daca dvs mosteniti o casa de la bunica dvs. acela nu este si bunul sotiei/sotului

| Holiday a răspuns (pentru deea26021990):

"...mergeti la Dedeman si cumparati o canapea pe care o plateste sotia/sotul cu bani cash, insa pentru intocmirea facturii dvs dati buletinul si factura este pe numele dvs. Atunci, cu acea factura veti face dovada ca e a dvs si nu va intra la partaj, chiar daca, in realitate, a platit sotia/sotul!"

Eroare. De fapt este bun comun, indiferent pe numele cui e facuta factura.