| zilog a întrebat:

SE AUDE DE LA MINE DIN APARTAMENT O FRECVENTA AUDIO ce se intinde pe tot spectrul cuprins intre 0 si 300 Hz cu o putere de 20 Decibeli.
MA DERANJEAZA, MA FACE SA MA IA CU AMETEALA, MA FACE SA IMI VINA SA VOMIT, imi face rau, ma streseaza si ziua si noaptea.
Eu cred ca este generat de catre un transformator de inalta tensiune sau un motor de la vreo fabrica din apropiere.
EXISTA POSIBILITATEA LEGALA SA VINA CINEVA DIN PARTEA SATATULUI, ceva organe de control
care sa depisteze sursa radiatiilor fonice si sa ii constranga sa opreasca acea poluare fonica!?

Tinand cont ca ea nu depaseste 30 de decibeli!?

Multumesc

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Asa ca: pune muzica pentru ca sa nu mai auzi acel zgomot si impaca-te cu ideea. Cred ca e mai mult suferinta din fobie decat suferinta din zgomot.

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Eh, cand eram in Romania, vara, noaptea, se auzea zumzetul centralei electrice din apropiere. Nu era deranjant, era un fel de cantat de greieri, la o frecventa mai joasa decat a greierilor.

Ce poti face singur: instalezi https://play.google.com/......ps/details

| zilog explică (pentru doctorandus):

L-am instalat si imi da acelasi lucru!
eu descoperisem acest lucuri folosind aparate mult mai calitative sunt electronist

INTREBARE MEA ESTE CINE VINE SA OPRESCĂ SUNETUL!?
POT SĂ CHEM POLIȚIA
ADICĂ O SĂ FACĂ CEVA DACĂ SE AUDE SI AFARĂ
NU SE AUNDE DOAR IN APARTAMENTUL MEU
ci se aude si la apartamente care sunt in pământ la demisol
se aude si in boxe care sunt sub pământ
se aude peste tot
dar nu se aude tare
se aude enervant si puternic adica cu amploare mare pe o suprafata de mai mult de 1 Kilometru pătrat
nu este de la o centrala termica
este de la ceva motor foarte putrenic sau transformator de inalta tensiune

| doctorandus a răspuns (pentru zilog):

Conform cu https://adevarul.ro/......index.html la acest nivel de sunet Politia nu intervine.

Atunci eu ce să fac? să mă duc să îmi fac dreptate singur!?
Sau să mă înbolnăvesc de nervi și să innebunesc
plus că îmi uzează urechea mecanismul interior de la atâtea vibrații
plus că îmi derajează carma gândurile nu mai pot lucra că mă stresează

20 decibeli are vorbirea in soapte. La nivelul asta nu intervine Politia.

Adevarat se trage de la ură mânie

Asa ca: pune muzica pentru ca sa nu mai auzi acel zgomot si impaca-te cu ideea. Cred ca e mai mult suferinta din fobie decat suferinta din zgomot.

| Vântulalb a răspuns:

Poliţiştii sunt cei care fac măsurătorile, cu ajutorul unui sonometru.

| zilog explică (pentru Vântulalb):

Si ce o să facă chiar o să se implice dacă sunetul este persistent
dar nu depășeste 20 decibeli?
Ce o să se întâmple!?
pentru că se aude peste tot si la etajul 9 si in blocurile vechine si in subsoluri
pe raza de 1Km in toate părțile
este posibil să fie generat de un mare motor sau ceva de genul asta ceva fabrică subterană unitate militară sau cine știe ce
o să se apuce polițișiti să dea găuri in pământ să ajungă la bucărele secrete care fabrică sunetul
sau ce o să facă
că este posibil să nu își dea seama de unde vine
pentru că am fost si am ascutat pe afară
si se aude peste tot adică este ceva vare pentru că dacă mă depărtez 300 metri se aude identic, daca am plecat pe străduțele cu case din spatele blocului meu si am mers si se aude pe distata de 1 Km
Asta inseamnă că este de la ceva mare industrial de generează atâta energie
Si chiar dacă o să afle că este de la un crematoriu sau cine știe ce
dacă este atât de mare o să aibă ei chef să se ia de marele colos industrial care bine înțeles că are bani dacă are bani să consume atâta energie
inseamnă că fabrică ceva gigantic
adică are șpagă gigantică?
Asta doar nu o să fie oprită d eun simpu om care este deranjat
pentru că restul vecinilor mei sunt nătântoci și nu le pasă că îi magină acel sunet încet încet dar sigur

| lifit a răspuns:

Bun.

| korina99 a răspuns:

Ai grija ca:

Limita inferioară a celor mai scăzute presiuni acustice percepute de urechea umană este 0 dB, iar orice sunet peste 130 dB va cauza dureri.
https://www.qtransform.com/ro/transforma/sunet/transforma-din-decibel.php