| Lorenzo1 a întrebat:

Daca se face o plangere la politie, automat dosarul respectiv va ajunge in instanta?

6 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Nu.

| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de natura si gravitatea plangerii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, depinde de procuror daca strange suficiente probe

| Bizon95 a răspuns:

NU, in nici un caz
intai militia investigheaza, aduna probe, dupa care le prezinta unui procuror si daca procurorul crede ca SIGUR CASTIGA, abia atunci ajunge in instanta

NICI UN PROCUROR NU O SA SE DUCA IN INSTANTA DACA NU E
****ABSOLUT SIGUR CA O SA CASTIGE****

altfel isi risca jobul, oricat de grava ar fi treaba, or sa stranga dovezi pana la sfatul asteapta si nimic altceva

in plus, SPER DIN TOT SUFLETUL ca ai luat numar de inregistrare de la MILITIA DE RAHAT din RRROMINICA, pentru ca altfel or sa ignore tot si nu or sa faca NIMIC!

| Demidol a răspuns:

Orice ti s-a spus anterior, depinde de cel care face plangerea. Daca el cere, da, ajunge. Am fost in situatia reclamantului si politistul m-a intrebat daca vreau sa-l depun pentru instanta. Nu era mare lucru si am renuntat stiind ca reclamatul va sta cu frica. Avand deja o plangere inregistrata, la a doua nu mai scapa nici daca voiam eu.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa o plangere penala se incepe urmarirea penala si apoi doar procurorul poate decide daca trimite sau nu dosarul in instanta, politia nu poate decide aceasta.