| AnnaEM a întrebat:

Dacă sunt aici persoane care se ocupă de domeniul juridic legislativ, îmi doresc să știu care este procedura legală pentru situația în care te trezești că nu ți-ai primit pensia deja de două luni și ți se spune ca motiv scuza că nu sunt bani la bugetul local, ba chiar că este posibil ca situația să mai dureze încă ceva luni, fără ca acest lucru să fie măcar anunțat în prealabil. Mă interesează să știu ce acțiuni concrete se pot face pentru cazul excepțional și categoric ilegal, în care este evident că banii sunt redirecționați către alte cauze și evenimente. Mulțumesc

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In Romania pensiile nu se platesc de la bugetul local ci de la bugetul asigurarilor sociale de stat.
Daca esti in Romania te adresezi Casei Judetene de Pensii Publice din judetul tau si vei afla de ce n-ai primit pensia.

| Simpatic a răspuns:

Ati mai pus aceasta intrebare, exista mai multe forme de pensii, unii au /aveti pensii cu stagiu de cotizare, altii au pensie fara sa fi muncit in viata lor, altii au pensii de handicap etc

Faptul ca pe acel topic spuneati ca nu v-a intrat pensia pe card ma duce cu gandul si la faptul ca cardul dv. a fost clonat...este posibil si acest lucru, daca insa ati luat legatura cu cei de la banca si nu este asa, atunci ramane o chestie de autoritati, adica aceia care vireaza pensiile.
Insa dintre vecinii dv. mai sunt cazuri la fel? adica de persoane carora nu le-a fost virata pensia?

Eu cred ca nu aveti pensie pe contributivitate ci cu totul o alta forma de pensie. Doar intuiesc nu dau cu parul!

O zi buna

| AnnaEM explică (pentru Simpatic):

Simpatik, mulțumesc pentru răspuns, nu cred ca ai înțeles scopul întrebării. Ce fel de pensie este vorba constituie un attibut absolut lipsit de importanță, iar dacă ai fi citit măcar un pic mai atent, ai fi observat faptul că am menționat mai sus o informație care se leaagă de comunicarea unei scuze că "nu sunt bani la buget" de către autoritatea răspunzătoare, de unde intelegem că acțiunea este una premeditată. Dacă ai sugestii pentru soluționare, dacă nu, mulțumim pentru intervenție. O seară bună

| Simpatic a răspuns (pentru AnnaEM):

Pensionarii care au stagiu de cotizare au primit pensiile deja!
Faptul ca dv. luati o pensie care nu este de fapt pensie spune totul!
Poate luati pensie de la KGB actual FSB, nu ma priveste asta, dar acesta este motivul pentru care ati si primit raspunsul de la autoritati ca numai sunt fonduri pentru "pensia" dv.
Pentru semi-docti, am folosit metafore mai sus!
Pensionarii care primesc pensie pe contributivitate nu vor primi niciodata un raspuns de genul acesta pentru ca la ei este o pensie pe MERIT punct!
Daca vreti un raspuns concret la ceva la care dv. nu oferiti niciun fel de detalii abundati doar in AROGANTA! Eu nu ofer raspunsuri arogantilor si ipocritilor. seara buna

| AnnaEM explică (pentru Simpatic):

Simpatik, suflet flămând, observ că problema ta este legată deci de pensiile care nu sunt pe merit și insiști pe unele amănunte care nu au nicio legătură cu tema întrebării. Când constați ca ești pe lângă subiect, în loc să devii incisiv și ofensator, îți recomand să te reorientezi către modestie și cumpătare. Gânduri bune!

| carevaescu a răspuns:

Esti singura care suferă de această întârziere sau toți pensionarii din localitatea ta?

Oricum pentru aceste probleme trebuie să faci plângere la casa națională de pensii publice.

cnpp.ro

| carevaescu a răspuns (pentru carevaescu):

Găsești pe acea pagină secțiunea de petiții și sesizări. Începe prin a completa formularul explicând în text situația.

Ar trebui să te contacteze telefonic și să ți explice pașii următori.

Multă baftă

| AnnaEM explică (pentru carevaescu):

Mulțumesc de răspuns. Din ce am înțeles din conversațiile cu administrația, este o situație generală, nu doar la mine. Bineînțeles că în mod real nu se poate proba cu certitudine acest lucru.

| Dragobeta a răspuns:

Pensia nu e platita din bugetul local. Esti sigura ca de pensie e vorba?
Spune ce este de fapt daca vrei sa te ajutam.

Întrebări similare