| mirabela_5167 a întrebat:

Daca sunt minora si am un copil cu unu si e trecut pe numele lui si eu daca nu mai vreau sa stau cu el poate sa-mi ia copilu

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Incredintarea copilului unuia dintre parinti se poate face numai prin hotarare judecatoreasca, nu il poate lua cu forta inainte de a avea hotararea. Amandoi aveti exact aceleasi drepturi si obligatii privind copilul. Instanta de judecata va incredinta copilul aceluia dintre parinti care are conditii mai bune de ingrijire, crestere si educare, la conditii egale, de regula, este incredintat mamei. Judecatorul va tine cont, in primul rand, de acordul parintilor(daca exista) si apoi de ancheta sociala de la domiciliile amandurora si de celelalte probe - declaratii de martori. Numai bine!

| hummer24 a răspuns:

Cine te-a pus sa faci copil asa mica? viitorul tau s-a dus de rapa felicitari laughing

| Diiiaaa a răspuns:

Bănuiesc că da, din moment ce copilul e trecut pe numele lui.
Însă ai putea merge la poliție sau nu știu... pentru a-ți da mai multe sfaturi.

| daniel_3747 a răspuns:

Daca el are peste 18 ani da o sa fie trecut pe numele lui daca nu. o sa fie trecut pe numele tatalui respectiv mamei tale adica numele de familie ori cum copilul nu o ti-l ia o da til creasca mama ta daca vrea.