Ai mai pus aceasta intrebare si ti-am raspuns ca nu-ti poate interzice si, de regula, nu te poate evacua.
Pentru evacuare ar trebui sa te dea in judecata si instanta sa dispuna evacuarea, bineinteles cu plata partii tale din locuinta, pana nu o face n-are dreptul sa te evacueze.
Si ar trebui sa aiba un motiv intemeiat pentru evacuare, de ex. ca faci scandal, aduci straini in locuinta, conturbi linistea in orele de liniste, etc.
Asta știu, și dacă ea încuie ușile și pleacă la fața ei în altă țară cum e de procedat?
Nu ai cheie de la usa de intrare?
Daca nu ai solicita sa-ti de o cheie. Daca nu iti da si pleaca incuind atunci poti apela la un lacatus sa-ti deschida, in prezenta politiei sau unor martori.
Ok.
Poate, da. Ceri separarea in instanta, casa va trebui vanduta si primesti 3/16 din bani.
Pune chei, chemi politia si martori sa constate ca trebuie sa iti asiguri accesul la domiciliu, schimbi broasca, dai o cheie celuilalt proprietar minoritar, si ii dai babei o cheie cand vine. Si nu are decat sa faca plangere cand vine. Trebuie sa te despagubeasca la pretul pietei. Nu stiu de ce cred ca baba nu are bani sa te despagubeasca, si atunci trebuie sa vindeti casa si sa impartiti banii. Sa vezi ce intra baba in fibrilatii cand constata ca se vinde casa!
Nu, in mod legal aceasta nu are dreptul sa te dea afara sau sa iti interzica accesul pe partea ta. Iti recomand sa imprejmuiesti ce este al tau si daca poti, sa iti faci alta intrare
Păi chestia e ca actul e făcut pe 3/16 din toate camerele etc.
Faceti o cerere pentru "reimpartirea" terenului. Tu oricum detii 3/16 si ai domiciliul acolo. Nici nu exista loc de discutii, in mod legal poti chiar sa spargi usa.
Aceeasi situatie am avut si eu in Romania, i-am luat poarta jos si i-am pus-o in fata usii.
Eu vreau să știu cum procedez legal, ca de spart ușa e ușor.
Poti sa mergi cu ei in tribunal insa ai nevoie de o fimare sau dovezi ca ti-au interzis sa calci pe domiciliul lor. Dupa aceea iti imprejmuiesti partea pe care o ai tu si faceti alte intrari si iesiri ca sa nu mai aveti contact
Nu te poate evacua.
Nu am o soluție intr-o situație cu atâta dușmănie.
Incearcă să discuti cu ea, dacă este omenește, posibil.
Altfel poți merge cu o bormașină și scoți elegant butucul de la ușă și pui alt butuc.
Dar nu știu dacă e bine.
Nu te lua după mine.