Https://legislatiamuncii.manager.ro/......rilor.html
"Salariatul are dreptul la minim 20 de zile lucratoare de preaviz cand este concediat, indiferent daca este post de executie sau concediere.
Salariatul va sta in preaviz maxim 20 de zile cand isi da demisia, daca este post de executie. Salariatul va sta in preaviz maxim 45 de zile daca isi da demisia si are o functie de conducere."
deci 20 de zile daca nu esti sef, iar ca sef, 45 de zile
Daca te hotarasti sa demisionezi, trebuie sa dai companiei PREAVIZ, asa cum este stipulat in contractul de munca si este LEGAL, de 3-4 saptamani, pe care esti obligata sa le muncesti, pana in ultima zi, sau sa le platesti din buzunar, daca nu ai chef sa mai mergi la munca.
Dar ce, deja te-ai plictist de munca? Este grea, asa-i?
Nu crezi ca ar trebui sa-ti schimbi nickname-ul, din "furnicuta" in "trantor"?
Vreau sa demisionez ca sa ma angajez in alta parte, evident
Ai fost deja la interviu dincolo si ai luat jobul?
Oricum, va trebuii sa le dai preaviz, conform legii in vigoare si sa te muti dupa 3 sau 4 sapatamni, dupa ce-ti inchei socotelile cu firma actuala.
Nerespectarea terminilor contactuali poate sa duca la actionarea ta in judecata si poti fii fortata sa platesti daune mari, pentru ca i-ai lasat balta si ei iti pot imputa un procentaj din pierdere.
Dacă demisionezi, faci cerere scrisă și poți pleca după 15 zile de preaviz.
Dacă locul de muncă te stresează foarte tare, pur și simplu anunți că nu mai vii, din motive personale, și apoi mergi cândva să îți faci lichidarea și să predai ce ai de dat înapoi. Nu este foarte corect, dar se mai întâmplă.
Doar 15 zile?
20 zile lucratoare daca nu ai poziție de conducere.
Https://legislatiamuncii.manager.ro/......rilor.html
"Salariatul are dreptul la minim 20 de zile lucratoare de preaviz cand este concediat, indiferent daca este post de executie sau concediere.
Salariatul va sta in preaviz maxim 20 de zile cand isi da demisia, daca este post de executie. Salariatul va sta in preaviz maxim 45 de zile daca isi da demisia si are o functie de conducere."
deci 20 de zile daca nu esti sef, iar ca sef, 45 de zile
Poti pleca cand vrei, doar nu esti sclav, Daca te obliga sa vii in preaviz sa nu faci nimic stai si te uiti.Nu lasa pe nimeni sa profite de tine, job-uri sunt destule si nu are ce se intampla.Anunta ca de maine nu te mai te duci.Angajatorii trebuie sa isi respecte angajatii, doar ca ei se cred mai importanti desi isi desfasoara activitatea cu ajutoul nostru.Acum daca au fost cumsecade poti alege sa mai ramai o saptamana sau tot preavizul, altfel nu te uita inapoi
Ce imi plac mie persoanele astea care dau sfaturi asa ca sa se afle in vorba.
Stii ca atunci cand exista un contract de munca el se incheie intre doua parti, angajat si angajator. Si fiecare are drepturile lui. Revolta asta cu eu am doar drepturi nu si obligatii e absolut inutila unei societati civilizate.
Si sa stii ca are ce sa i se intample daca nu respecta preavizul. Se pot da sanctiuni disciplinare si chiar amana termenul de incheiere a contractului.
Din cauza indivizilor ca tine isi bat joc angajatorii, Contract de munca e doar pentru unii, adica in favoarea lor, Fata daca vrea sa plece ma gandesc ca are un motiv. Daca vrei sa i pupi in fund n ai decat poate iti lasa si tie vreunul ceva mostenire.Pentru minumul pe economie vrea sa le faci pe dracu in patru, nu cu toti le merge
In primul rand de unde stii ca lucreaza pe minimul pe economie.
In al doilea rand legea e lege fie ca iti place tie sau nu. Si legea da drepturi si obligatii de ambele parti. Daca tu te pisi pe obligatiile tale ce rost mai are sa vorbim?
Pai eu nu ma pisi pe obligatii pentru ca eu nu imi fac de lucru cu tot felul de firmulite, pe mine ma intereseaza multinationale.
Nu am nimic cu locul de munca, cu angajatorul nici cu salariul, pur si simplu imi doresc sa lucrez in alt loc care ar fi mai mult pe placul meu.
Si sa inteleg ca tu la multinationale te duci sus si tare la HR si le zici ca te pisi pe preavizul lor ca nu esti sclavul lor? asa faci?
Eu asa fac, am valoare
Depinde de contract, de cat timp esti angajata etc.
Daca te intelegi cu sefii poti pleca si fara preaviz.
Poti pleca si cand vrei dar va trebui sa suporti niste consecinte.
VulpeaRea întreabă: