| Stirionut2 a întrebat:

Daca ti-a fost supendat dreptul de a conduce pe 90 zile pentru neacordare de prioritate si prin asta s-a produs o tamponare si nu ma prezent la rexaminare mi se prelungește termenul la 120zile?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, daca nu te prezinti la test, se va prelungi perioada de suspendare a dreptului de a conduce cu inca 30 de zile, in conformitate cu prevederile OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 106^1
  (1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei, un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
  a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice;
  b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului ori circulaţia pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
  (3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) şi (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie sau nu se prezintă pentru susţinerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare."

| Stirionut2 explică (pentru Ioandelasal):

Sunt și începător și din câte am înțeles eu nu am dreptul de proba aia in care trebuie sa fac 15 puncte

| Ioandelasal a răspuns (pentru Stirionut2):

Este aceeasi proba pentru 2 situatii distincte, respectiv cand este OBLIGATORIE, la anumite contraventii, cum este si cazul tau si ti-am citat prevederile legale si cand vrei sa se reduca perioada de suspendare, ceea ce nu este cazul tau, deoarece nu ai dreptul din 2 puncte de vedere: esti incepator si din cauza contraventiei savarsite.
Ce n-ai inteles din primul meu raspuns?

| helpforyou a răspuns:

În România, dacă ți-a fost suspendat dreptul de a conduce și nu te prezinți la reexaminarea medicală sau la examenul teoretic sau practic, atunci perioada de suspendare poate fi prelungită. În general, durata de suspendare poate fi prelungită cu o perioadă egală cu durata initială a suspendării, dar acest lucru depinde de motivele pentru care a fost suspendat dreptul de a conduce și de alte circumstanțe specifice.

| suntserios a răspuns (pentru helpforyou):

Omule nu mai da raspunsuri gresite daca nu stii despre ce e vorba.

Nu se face reexaminare medicala sau practica in cazul suspendarii dreptului de a conduce.
Nu se prelungeste cu perioada egala cu durata suspendarii.

Nu mai scrii tampenii.