anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ți se fac plângeri în învățământ, te poate apăra un avocat? Poți să te aperi printr-un avocat? Chiar dacă conform poate idealului educațional nu ești cel mai perfect profesor, dar simți că, nici rușine nu-ți este. Simți că ți-ai făcut datoria sau ce ține de tine.

Dacă ți se dau avertismente te poți apăra legal, cu un avocat?

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, te poti apara, nu exista nici o interdictie legala in acest sens. Doar depinde daca merita sau nu sa angajezi un avocat pentru o sanctiune disciplinara usoara.

| cristi202 a răspuns:

De smiorcăieli (plingeri) e plina lumea asta. Totul e sa nu se meargă mai departe. Cît timp sunt numai plingeri, eu zic că poți sta liniștită.

| sierra1 a răspuns:

Da, in INSTANȚĂ, poți

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dar tu esti elev sau profesor?

| anonim_4396 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Profesor.

| Freya1 a răspuns:

Depinde despre ce e vorba, și cât de grave sunt situația.
Probabil dacă sunt niște abateri doar, nu se intampla nimic (eu aveam profesor ce venea la ora beat, din clasa a 5-a nu am mai inteles nimic ce tinea de matematica din cauza lui si nici nu imi mai placea, iar mai tarziu in liceu am avut profesori ce jigneau elevii cu tot felul de apelative, altii ce se dadeau la eleve si ba chiar combinase una si tot profesori sunt) si nu ai nevoie de avocați.Dar dacă ești acuzata de lucuri grave și data în judecata atunci da, ai nevoie de avocat.

| sabin89 a răspuns:

Cristi e toată ziua pe net și nu știe nici acum că Alexandra e profesor, nu elev.
@ Alexandra - Părerea mea e să nu te complici cu avocați. Doar irosești bani și îți mănânci nervii. Vorba cuiva mai sus "te lupți cu morile de vânt". Timpul e cel mai bun sfetnic. Și cel care vindecă rănile. Asumă-ți avertismentul și lasă-l să treacă, cum trece gâsca prin apă. Vezi-ți de treabă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, și evită situații de genul celei care ți-a atras avertismentul. Capul plecat sabia nu-l taie. Efectele avertismentului se vor diminua în timp și vor tinde către zero.

| Frank51 a răspuns:

Dacă ești titular pe post, nici armata nu te poate scoate din învățământ.

| Emma30555 a răspuns:

Dacă ți se dau avertismente nu. Decât dacă vrei tu sa dai în judecata pe cineva. Dar părerea mea e sa nu te complici. Nu ești ok cu acel colectiv, cauta alta școala, asta dacă nu ești titulara. Este posibil ca cei care te sicanează sa nu le placa de tine și apoi sa aiba motive obiective. Din ce motiv ți se fac plângeri? Deranjezi pe cineva? Ți se întâmplă doar ție sau și altor cadre didactice? În funcție de răspunsuri îți dai seama de situația de acolo și dacă merita sa te lupți cu sistemul sau dacă chiar trebuie sa mai schimbi ceva la tine.

| anonim3247 a răspuns:

Un avocat te apără la un proces.

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim3247):

Nu are rost să te complici doar pentru atât.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Sistemul educational e plin de ipocriți.
Îți poți lua zeci de avocați. Lupta va fi împotriva morilor de vânt

| SingleForOne a răspuns:

Trebuie să se cunoască drepturile și obligațiile ca individ și ca profesor, în funcție de grad și realizări. Un avocat bun va învârti situația în favoarea ta, datorită fisurilor din lege și reguli interne, și depinde de caz. Asta este treaba lui, dacă ai excelat in profesie sau nu, are mai puțină importanță; treaba lui este să cunoască legea, să negocieze și să te pună într-o situație favorabilă sau chiar să câștigi cazul.

| Utilizatoare123 a răspuns:

Da, sigur ca poti. Insa, ca sa nu ajungi pana in acel punct (costa destul de mult din cate stiu), poti cauta solutii prin care sa rezolvi problemele in mod amiabil cu conducerea scolii.

| Pachebotulauriu a răspuns:

"cel mai perfect profesor"
Nimeni nu este perfect, dar pentru un cadru didactic mi se pare jenant sa nu se poata exprima corect in limba romana (cel putin).
Si daca inca nu ti-ai dat seama, "perfect" nu are grad de comparatie.

In rest, nu cred ca mai este nimic de comentat.Eu mi-am facut profil doar pentru ca doream sa o apreciez pe doamna Violleta pentru slobia dansei.

| Salontanul a răspuns (pentru Pachebotulauriu):

Asa este! Multi zici ca au sarit peste scoala primara! N-au facut gradele de comparatie si cand nu se aplica.

| anonim_4396 explică (pentru Pachebotulauriu):

Sorry!

| Pachebotulauriu a răspuns (pentru Salontanul):

Singurul lucru care ma intristeaza este ca acesti oameni (unii, desigur), servesc drept model generatiilor noi.
Daca profesorul de la clasa comite asemenea greseli, copiii ce sa invete?!
Bine, nu stau acum sa filosofez, dar sunt sigur de faptul ca avem nevoie de cadre didactice mai pregatite, insa exista deja un cerc vicios al lipsei de cultura, incat este extrem de dificil sa se mai iasa la liman.

Cei care au fost inzestrati de natura cu inteligenta nativa sunt singurii care au sanse reale de salvare.Restul, Dumnezeu cu mila.